Dansk supertalang skriver på för Full Tilt Poker

Dansk supertalang skriver på för Full Tilt Poker 0001

Nej, vi pratar självfallet inte om Gus Hansen som redan finns hos Full Tilt, inte heller om WSOP-vinnaren Peter Eastgate som spelar för PokerStars. Denna gång gäller det en annan dansk supertalang, ingen mindre än Søren Kongsgaard. Blott 21 år gammal har denna yngling redan hunnit med en mängd prestationer inom pokervärlden, däribland en tredjeplats vid 2007 års EPT Grand final i Monte Carlo. Samma år utsågs han, då blott 19 år gammal, till "European Rookie of the Year"

Detta sponsorkontrakt med Full Tilt Poker sträcker sig över en 12 månaders period och innebär att Søren kommer få spela i de flesta större live-event däribland EPT och en hel del WSOP-event. I och med att Søren nu är 21 år fyllda kan han äntligen bege sig till Las Vegas och spela i WSOP. Eftersom man måste vara 21 år fyllda för att få delta i WSOP var han tidigare för ung för att få spela men nu, i årets event, bär det av och då som representant för Full Tilt Poker.

– Jag är mycket glad över det här kontraktet, säger Søren Kongsgaard. Helt fantastiskt, det är jättestort för mig! Jag har spelat på Full Tilt i flera år och dessutom känner jag sedan lång tid tillbaka flera av mina nya lagmedlemmar. Min poker agent - PokerIcons - har verkligen gjort ett kanon jobb som jag är mycket tacksam för.

2007 var ett enastående år för Søren när det gäller live-turneringar. Förutom sin tredjeplats i EPT-finalen och de $814 306 som denna placering gav lyckades han även med att vinna ett 1000 euro sidoevent vid EPT Barcelona med tillhörande prischeck på $140 000. Redan sex dagar senare tog han sin nästa seger, denna gång i de danska mästerskapen med ett 30 000dkr inköp. Segern här innebar en prischeck på $234 174. Totalt under 2007 spelade Søren in närmare $1.4 miljoner från live-event. Även under 2008 lyckades han prestera väl med bland annat en 12 plats vid WSOP-E och $98 756 på fickan.

Även online har han haft en hel del framgångar, däribland vunnit PokerStars Sunday Millions en gång samt placerat sig på fjärde plats två gånger. Dessutom har han segrat i Full Tilt Pokers $1 miljon garanterat och var oerhört nära att vinna ett FTOPS event. Han lyckades ta sig hela vägen fram till heads-up men väl där förlorade han sin internetuppkoppling vilket i sin tur resulterade i en vinst för motståndaren. Andraplatsen här gav honom en prischeck på $261 750, ett litet plåster på såret även om det måste kännas oerhört surt att gå så långt och sen se sitt internet försvinna.

Det ska bli spännande att följa Søren under 2009, framför allt under WSOP men också under kommande EPT-event.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories