Everest Poker presenterar europeisk spelarundersökning

Everest Poker presenterar europeisk spelarundersökning 0001

Everest Poker presenterade nyligen en undersökning om Europas olika spelare och deras spelstilar. Är verkligen vi skandinaver så orädda vid spelborden som folk anser att vi är? Är engelsmännen bara ett gäng reserverade plommonstopsbärande spelare? Sedan pokern slog igenom här i Europa så har vi spelare haft en förutfattad uppfattning om länders olika spelare. Nu har dock spelarna själva varit mål för en undersökning och förhoppningsvis kan vi efter denna sluta att spekulera och istället få alla förutfattade meningar bekräftade eller dementerade. Är det någon som verkligen vet sanningen bakom detta så är det den flerspråkiga speloperatören Everest Poker som under de senaste 6 månaderna studerat sina spelare, baserat på deras nationalitet och nu presenterar de resultatet från denna undersökning. Här kan du finna vad de kommit fram till gällandes dina landsmän och resten av Europas spelare.

Sverige

Det förvånar väl inte så många då vi skandinaver uppfattas som ganska lösa men aggressiva spelare. "Sverige var ett av de första länderna i Europa där pokern slog igenom och har därför ett litet försprång mot de övriga Europeiska länderna", berättar Robert Dahlström, Everest Pokers Svenska event koordinator. "Du hör ofta hur svenska spelare kommenterar hur illa spelare från södra Europa spelar. Svenskarna har än idag stor respekt bland Europas övriga spelare även om försprånget de en gång hade minskar allt eftersom."

Spanien

Tillhör en av de nya nationerna inom pokern. Spanjorer uppfattas av många som orädda och hetlevrade spelare, något som dock inte stämmer överrens med bilden man fått av de spanska pokerspelarna. Istället, mycket tack vare schacks stora popularitet i landet, så är spanska spelare väldigt analytiska och gör sällan något förhastat vid pokerborden.

Tyskland

Ytterligare en av de nya nationerna inom poker vars spelare i de stora hela, gillar att ta risker, framför allt i de större spelen, allt för att utöka sin erfarenhet. "Tusentals pokerböcker såldes under 2007 i Tyskland och de tyska spelarna tar sina pokerstudier och sitt pokerspel på fullaste allvar. Spelarna föredrar ofta att spela mot de professionella spelarna, väl medvetna om att de kommer förlora pengar men samtidigt få ovärderlig erfarenhet", sa Olaf Schimp hos Everest Tyskland.

Frankrike

Om du, som många andra spelare vid pokerborden, gläds åt att se en fransman sätta sig vid bordet så tillhör du den skara spelare som har sett dessa franska spelare spelandes, med sitt galna, något oberäkneliga spel. Det råder inget tvivel om att de franska spelarna är bland de ojämnaste spelarna bland alla Europas spelare. Spelarna kan ena stunden förlora riktigt stort, bara för att i nästa stund njuta av segerns sötma.

Italien

Precis som med fransmännen så dröjer de inte länge förrän alla dina marker finns vid mitten på bordet, när du spelar mot en italiensk spelare. Italienarnas spel är väldigt impulsivt och precis som fransmännen, väldigt oberäkneligt. De gillar verkligen att både se och skapa action vid bordet och du ser ofta en italiensk spelare bluffandes. "Italienska spelare älskar att se action vid bordet och klassas som super-aggressiva spelare med fokus på att vinna stort", sa Marco Trucco från Everest Italienska avdelning.

England

Att engelsmännen tror att de är bäst i Europa inom poker, råder de inget tvivel om. Men vad anser egentligen motståndarna dessa spelare? Ed Pownall från Everest engelska avdelning delar med sig av deras upptäckt: Precis som vi engelsmän uppfattas av övriga nationaliteter så är vi spelare väldigt reserverade och försiktiga av oss när vi spelar, speciellt i början av spelet och de tar god tid på sig att komma in i spelet. Även om detta kan vara en god taktik så kan de kosta de engelska spelarna ordentligt om en aggressiv spelare drar nytta av dessa icke aggressiva spelare, något som kan kosta dem fortsatt spel i exempelvis turneringar."

Nu vet du hur alla dessa spelare egentligen är vid pokerborden och nu är det väl hög tid att dra nytta av dessa nya kunskaper. Skapa dig ett konto hos Everest Poker och spela mot någon av de ovan nämnda nationaliteter, använd dig av dina nyvunna kunskaper och kanske blir det du som tar hem storvinsten i nästa turnering. Öppnar du ett konto idag hos Everest Poker så kan du ta del av tre exklusiva bonusar. Först en välkomstbonus på $100, därefter en exklusiv $50 bonus, enbart för PokerNews spelare. För att få dessa använder du dig av bonuskoden PNEWS2. Utöver dessa så erbjuds även de svenska PokerNews spelarna ytterligare en exklusiv bonus på upp till $200 som spelarna kan ta del av genom att använda bonuskoden SEPNEWS.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories