Tillbakablick på Purple Lounges Swedish Poker Tour

Tillbakablick på Purple Lounges Swedish Poker Tour 0001

För en tid sedan så avgjordes Swedish Poker Tour som arrangerats av Purple Lounge Poker tillsammans med tidningen Moore. Vi på PokerNews hade äran att få delta i en av deltävlingarna samt att närvara vid finalen i Stockholm. Men tyvärr, på grund av tidsbrist och en kommande resa till PokerNews Cup i Australien, så kunde vi inte närvara under hela finalkvällen och gick därmed miste om efterfesten på Sturecompagniet. Tänk dig själv, fest i Stockholm med pokerspelare och omringad av vackra modeller, kan väl knappast bli bättre, om man nu är av det manliga könet kanske jag ska tillägga.

Trots att jag gick miste om själva festandet så hade jag en väldigt trevlig stund och det är jag säker på att alla finalisterna också hade. Planerna var från början att vi skulle både spela och festa på en och samma plats, men i sista sekunden så backade arrangören ur gällandes spelet så Purple Lounge fick ordna till en nödlösning som i slutändan blev riktigt bra. Vi blev inhysta i en källarlokal på östermalm, som de ställt i ordning med pokerbord, dukat upp med dricka och gjort allt klart för en kväll med poker. En buss stod och väntade på alla deltagarna vid Sturecompagniet och tog sen alla vidare till den nya spellokalen. Även om man varit tvungna att byta spelplats så var stämningen god bland spelarna och jag tror att många till och med uppskattade den nya spelmiljön. Här så blev spelet mer som ett parti mellan vänner än någon stor tävling där nerver med mera, spelar in. Skillnaden här var väl dock att de fanns riktigt fina priser att vinna, som bland annat en resa till Macau, Kina, en plats som anses vara asiens motsvarighet till Las Vegas i USA. Det rådde ingen tvivel om att detta lockade fram de bästa spelet hos respektive spelare.

Det skulle dröja ungefär två och en halv timme innan de spelat ner sig till finalbordet. Bland de nio finalisterna återfanns det svenska pokerproffset Bo Sehlsted. Tyvärr, för hans del, så lyckades de inte hela vägen då han blev utslagen på en åttonde plats, strax efter Andreas Johnson. När de fem sista spelarna återstod så var det dags att börja avgöra vem som skulle vinna vad, då enbart de topp fem fick priser. På prispodiet fanns en Cybershot digital kamera, en mobiltelefon från Samsung, PSP spelkontroll samt en Apple iTouch.

Det skulle visa sig att avgörandet i heads-up matchen skulle ske på klassiskt manér, lågt par mot två överkort, 3-3 mot Q-10. Robin som satt med 3-3 på handen såg en aningen lättad ut när floppen kom 8-4-6, när ytterligare en 4 kom på turn syntes det tydligt hur nervöst de var hos bägge spelarna. Med en 7 på rivern så var det hela dock över. Robin med sitt par i treor slutade turneringen som segrare och vann därmed resan till Macau, Kina. Kenneth som slutade på en andra plats fick nöja sig med en Apple iTouch.

Efter allt detta spelande begav sig spelarna vidare till Sturecompagniet för att sätta igång festandet på allvar, allt på bekostnad av Purple Lounge. Personalen från Purple Lounge var själva otroligt nöjda över slutresultatet och en talesman sa i ett uttalande:

-Vi är oerhört nöjda med hur framgångsrik touren har varit och att vi fick chansen att ge många av de svenska spelarna en chans att pröva på poker i live miljö, för första gången någonsin. Vi vill passa på att gratulera Robin till hans seger och vi ser fram emot att förse ytterligare spelare med live poker i framtiden.

Kanske vi får se en upprepning av denna tour här i Sverige igen framöver. Om så är fallet, återstår att se.

Vad tycker du?

Other Stories