888 lanserar webbsida om ansvarsfullt spelande

888 lanserar webbsida om ansvarsfullt spelande 0001

Den allt så popular operatören Pacific Poker åter igen visat tecken på hur snabba de är i sin utveckling och hur stort ansvar de tar gentemot sina spelare. Under den gångna veckan fick Pacific ta emot sin GameCare certifiering. GameCare är Englands ledande auktoritet inom spelproblem och ansvarsfullt spelande. I samband med att denna certifiering erhölls så lanserade 888.com sin egen webbsida för ansvarsfullt spel, 888responsible.com, en webbsida som följer denna nya certifiering.

Sidan erbjuder omfattande och lättgillgänglig information till läsarna om spelande, problem kring spel, spelberoende, hur man förebygger underåriga från att spela samt information om spel för välgörande ändamål. Med hjälp av denna webbsida kan föräldrar, som befarar att deras barn spelar, få hjälp att identifiera om deras barn har ett spelberoende och i så fall hur de bör gå till väga. Det finns även ett formulär för de vuxna där de själva kan ta i tur med sitt eget spelberoende, om ett sådant skulle finnas.

Pacific Poker erbjuder även hjälpmedel i sin spelmjukvara riktat mot spelare som anser att de har problem. De kan till exempel begära att själva bli avstängda från spel under en utsatt period, allt för att lugna ner sitt spelande och få ett avbrott från spelet. Spelarna kan även begära att få förbestämda insättningsgränser, så att man inte kan sätta in hur mycket pengar som helst under en angiven period. Pacific Poker gör detta i syfte erbjuda ansvarsfullt spelande till alla sina spelare.

Andrew Poole, ansvarig för onlineverksamheten hos GameCare berättar varför 888 gruppen fått mottaga denna certifiering:

- Vi är oerhört glada över att tilldela 888 denna certifiering, något som verkligen bevisar att de tar sitt ansvar och tillämpar en utmärkt standard. GameCare har som mål att sträva efter ansvarsfullt spelande och vi inser vikten av att bekräfta organisationer som följer våra riktlinjer och som strävar efter att hålla en hög social standard gentemot detta åtagande. Ett ämne som blir allt viktigare ju mer pokern växer och något, oavsett vilken operatör de gäller, bör beakta samt se till att ta sitt personliga ansvar."

Han fortsätter:

- GameCare erkänner de goda arbetet som 888 har utfört vid skapandet av denna informationsrika webbsida. Sidan är inte enbart till för att hjälpa personer att hålla sitt eget spelande under kontroll utan den erbjuder även verktyg för utomstående så de kan identifiera eventuella problem hos personer i deras omgivning och hur de i så fall bör agera."

[I]Dagens erbjudande från PokerNews: Du vet att du blir väl omhändertagen när du spelar hos 888 Poker. Varför inte ta del av vårt exklusiva erbjudande, få 60 % upp till $100 på din första insättning! [/i}

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories