Railbirds - Hansen vinner $1,5 miljoner spelandes FLO8

Gus Hansen

Pot-limit Omaha brukar i regel generera actionfyllt spel på high stakes nivå och där tillhöra ett av de mer populära spelen för railbirds att följa men under de senaste dagarna har vi fått se några riktigt stora potter genereras vid fixed-limit Omaha hi/lo, också känt som FLO8. Vid dessa bord har vi fått se ordentligt med pengar byta händer och allra bäst gick det för Gus Hansen som efter en 19 timmar lång session på Full Tilt Poker gick ifrån bordet på onsdagsmorgonen med över $1,5 miljoner i vinst.

Hansen har haft långt ifrån en bra start på året och var enligt förra veckans Railbird rapport årets största förlorare med ett minus på $3,124,456 på Full Tilt. Nu har dock dansken, mer känd som “Great Dane”, lyckats radera ut nästan hälften av den förlust han dragit på sig under årets fem första månader.

Han inledde spelet under tisdagen genom att plocka $61,000 från Kyle “KPR16” Ray. Han följde sedan upp detta med att vinna $182,000 från Viktor “Isildur1” Blom och Alexander “PostFlopAction” Kostritsyn efter spel på 2-7 triple draw. Spelet fortsatte sedan vid FLO8 borden dit alla tre motståndare följde med. De fick senare sällskap av Phil “OMGClayAiken” Galfond, Kyle “cottonseed1” Hendon, “samrostan” samt “SallyWoo” som alla slutade på minus förutom Hendon, som gick ifrån bordet med $200,000 i vinst efter 243 spelade händer.

Viktor Blom hade långt ifrån en av hans bättre dagar då han slutade dagen med $627,533 mindre på kontot efter 2,138 spelade händer fördelat över 18 sessioner. Kyle Ray låg vid ett tillfälle nästan $400,000 plus bara för att senare tappa hela förtjänsten och sluta med en förlust på $405,504. I och med denna stora vinst lyckades Hansen släppa taget om platsen som årets största förlorare då han nu ”bara” förlorat $1,498,844 så här långt under 2013. Den enda som förlorat mer är Phil “Polarizing” Ivey, som hitintills i år har tappat $2,297,409.

Tisdagens största vinnare: Gus Hansen (+$1,570,224), Kyle “cottonseed1” Hendon (+$300,762)

Tisdagens största förlorare: Viktor “Isildur1” Blom (-$627,533), Alexander “PostFlopAction” Kostritsyn (-$578,778), Kyle “KPR16” Hendon (-$405,504)

PokerNews rekommenderar: Vad skulle ni säga om att få $10 gratis hos Full Tilt? Detta är precis vad ni som ny spelare erbjuds genom PokerNews. Allt som krävs är att ni öppnar ett Full Tilt Poker konto genom PokerNews. Ni behöver inte ens göra en insättning för att kunna ta del av detta erbjudande.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories