Svenska spel fusk kan leda till sex års fängelse

Svenska spel fusk kan leda till sex års fängelse 0001

Det mesta som har med pengar att göra, spel, affärsverksamheter eller välgörenhet lockar till sig individer som söker utnyttja systemet eller involverade för att få ett övertag eller helt enkelt lura och svindla till sig pengar som inte tillhör dem. Poker är ett av dessa områden där det är enorma mängder i rörelse vilket också gör det till ett väldigt attraktivt mål för svindlare eller fuskare som söker efter övertag eller sätt att lura till sig pengar. Svenska spel är den senaste operatören som drabbats av denna typ av spelare.

Två individer har häktats och ytterligare en har anhållits i en fuskskandal som skakat Svenska Spel. Det var i oktober i fjol som Svenska Spel fick upp ögonen för detta bedrägeri som dessa tre individer står anklagade för. Detta resulterade i en omfattande utredning och i februari i år fick polisen motta en anmälan där 14 spelare namngavs som inblandade i denna fuskskandal. Dessa spelare ska ha använt sig av otillåtna hjälpmedel för att skaffa sig ett övertag över sina motståndare. Dessa hjälpmedel uppges vara dataprogram, så kallade poker-botar. Istället för att spelarna satt vid datorn använde de sig av dessa program som spelade av spelare deras pengar. Totalt uppges omkring 90,000 spelare ha drabbats av denna liga. Företaget utreder fortfarande för att se exakt hur många det är som drabbats och framför allt, hur dessa drabbade spelare ska kompenseras.

Bedrägeriet som uppges ha pågått under ett års tid ska ha resulterat i att ligan kommit över strax under fyra miljoner kronor, vilket också är vad dessa tre nu står åtalade för. Totalt är sex personer misstänkta för att ha utfört grovt bedrägeri och enligt uppgifterna kan det röra sig om så mycket som 3,8 miljoner kronor. De två som häktats och den tredje som anhållits, riskerar mellan sex månader och upp till sex års fängelse om dömda för grovt bedrägeri, vilket är maxstraffet för denna typ av brott.

Svenska spel har sedan detta uppdagats arbetat intensivt med att täppa till alla säkerhetsluckor i systemet. Samtidigt säger Svenska Spels pressinformatör Johan Söderkvist att bolaget inte kan lova att de inte händer igen.
– Det finns alltid människor som vill testa att lura våra system.

Fler nyheter

Other Stories