Negreanu vinner World Series of Poker Asia-Pacific Main Event

Daniel Negreanu

Nu har två stora pokerprofiler lyckats med att vinna sig ett varsitt WSOP-armband i den allra första upplagan av World Series of Poker Asia-Pacific. Först såg vi Phil Ivey vinna sitt nionde armband i ett av de inledande eventen och i självaste Main Event slog Daniel Negreanu till och vann där sitt femte WSOP-armband genom tiderna. Detta femte armband satt dock långt inne då han jagat detta i fem års tid!

Negreanu lyckades stå emot ett spelfält med 405 startande och därmed även kamma hem förstapriset på AUD$1,038,825. Team PokerStars proffset dominerade detta tuffa finalbord som såg spelare som Russell Thomas, Benny Spindler och Winfred Yu tillsammans med Daniel Marton som Negreanu slog heads-up.

I och med denna seger anslöt sig Negreanu till en tung grupp pokerspelare som alla vunnit fem WSOP-armband vardera. Bland dessa hittar vi Stu Ungar, John Juanda, Jeff Lisando, Allen Cunningham och Scotty Nguyen för att nämna några från World Series of Pokers historieböcker.

Det var som sagt fem år sedan som Negreanu vann sitt fjärde WSOP-armband. Under detta halva årtionde har han försökt gång på gång att vinna det där femte armbandet utan att lyckas. Nu kom han dock nära i 2009 års WSOPE Main Event där han slutade tvåa bakom segrande Barry Shulman.

Efter segern i WSOP Asia-Pacific berättade Negreanu att det var oerhört stort för honom att vinna detta femte armband och att dessutom vinna den allra första upplagan av detta WSOP gjorde segern extra speciell. Att förstapriset var på över 1 miljon dollar var naturligtvis också ett välkommet tillskott.

WSOP APAC Main Event resultat

PlatsNamnPrispengar (AUD)
1Daniel Negreanu$1,038,825
2Daniel Marton$637,911
3Winfred Yu$423,225
4George Tsatsis$284,715
5Kahle Burns$201,994
6Benjamin Spindler$146,205
7Mikel Habb$107,730
8Russell Thomas$82,721

Foto från WSOP.com.
PokerNews live-rapporterings team återvänder nu tillbaka till Europa för att bevaka kommande EPT Berlin som startar om fem dagar, den 21 april. Återkom då för live rapporter, chipcounts och intervjuer från turneringsgolvet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories