34 spelare åtalade efter FBI-tillslag i USA

Abe Mosseri, Bill Edler, & Peter Feldman

Enligt rapporter från NBC 4 samt New York Times så ska FBI avdelning för organiserad brottslighet slagit till mot ett flertal adresser i New York City, Los Angeles, Miami och Philadelphia som alla ska ha associerats med illegal spelverksamhet med kopplingar till rysk organiserad brottslighet.

Den förundersökning som genomförts och som ligger till grund för arresteringen av totalt 34 individer har avslöjat en rad platser där det förekommit high stakes poker och offshore sports betting. Bland de 34 individer som står åtalade hittar vi en rad kända pokerprofiler, vara många vi fått se i tv-rutan från program som High Stakes Poker och Poker After Dark, däribland Abe Mosseri och Peter Feldman tillsammans med Bill Edler, Joe Mancuso, Vadim Trincher, John Hanson samt Eddie Ting för att nämna några.

*Klicka här för att ta del av åtalet i sin helhet.

Nedan har ni namnen på de 34 individer som står åtalade efter detta tillslag:

Alimzhan TokhtakhounovVadim Trincher
Anatoly GolubchikMichael Sall
Stan GreenbergIllya Trincher
Hillell NahmadJohn Hanson
Noah SiegelJonathan Hirsch
Arthur AzenDonald McCalmont
Dmitry DruzhinskyAlexander Zaverukha
Alexander KatchaloffAnatoly Shteyngrob
Ilya RozenfeldPeter Skyllas
Ronald UyNicholas Hirsh
Bryan ZuriffMoshe Oratz
Kirill RapoportDavid Aaron
Justin SmithAbraham Mosseri
William EdlerPeter Feldman
Eugene TrincherEdwin Ting
Molly BloomWilliam Barbalat
Yugeswar RajkumarJoseph Mancuso

34 spelare åtalade efter FBI-tillslag i USA 101
Hillel “Helly” Nahmad. Photo courtesy of AP.

Alimzhan Tokhtakhounov har tidigare varit i hetluften efter att han påstås ha försökt muta personal vid 2002 års Vinter-OS. Han uppges också vara ledaren i den Taiwanchik-Trincher Organization som uppges ligga bakom hela detta arrangemang. Han uppges ha delat detta ledarskap tillsammans med Vadim Trincher och Anatoly Golubchik.

“The Taiwanchik-Trincher Organization är en international grupp involverad i organiserad brottslighet med säten i New York, Kiev samt Moskva och som varit verksamma över hela USA,” står det att läsa i åtalet.

Another man who was charged was Hillel “Helly” Nahmad, who owned the Helly Nahmad Gallery inside the Carlyle Hotel on Madison Avenue. That location was raided after agents executed a search warrant. Nahmad, who comes from a wealthy family of art dealers, is charged with helping finance a multimillion-dollar gambling ring.

According to NBC 4, “The organization's members used a sophisticated money-laundering scheme to move tens of millions of dollars of gambling proceeds from the former Soviet Union through shell companies in Cyprus into various investments and shell companies in the U.S., the indictment alleges.”

Here’s some more information on some other individuals listed in the indictment:

  • Molly “Poker Princess” Bloom – Känd som organisatören bakom tidigare High Stakes spel, däribland de uppmärksammade spelen där Toby Maguire, Leonardo Dicaprio och Alex Rodriguez fanns bland spelarna.
  • Bill Edler – Vinnare av ett World Series of Poker armband och $1,331,178 i inspelade prispengar från WSOP, samt utnämnd till årets spelare 2007 av Bluff Magazine.
  • Abe Mosseri – Vann 2009 års WSOP Event #55 $2,500 2-7 Triple Draw Lowball vilket gav $165,521 prispengar. Också känd från pokerprogram i tv, däribland The Big Game och High Stakes Poker.
  • Peter Feldman – Tvåfaldig WSOP-Circuit vinnare med $1,142,388 inspelat från WSOP-event.
  • John Hanson – En optionsmäklare från New York med två finalbord från WSOP, båda i $50,000 Poker Players Championship där han slutade trea år 2007 för $852,480 och tvåa år 2009 vilket då gav honom $789,199.
  • Michael Sall – Slog tidigare vad med Brian Zembic där han satte $100,000 på att Brian inte vågade skaffa bröstimplantat.

Det är ännu inte klart om personen med namnet Justin Smith är en och samma person som pokerproffset Justin “Boosted J” Smith.

PokerNews kommer fortsätta att följa utvecklingen i detta mål och leverera ytterligare detailjer, så fort de presenteras.

Fler nyheter

Other Stories