Haglund slutar trea i PokerStars EPT London

Ruben Visser

Det blev ingen svensk seger i PokerStars EPT London Main Event. Vårt hopp vilade på Olof Haglund som tagit sig till finalen i London med den tredje största stacken av de åtta finalisterna. Han höll sig bra med i turneringen och var även stundoms uppe i ledning, speciellt efter att han dubblat upp sig mot O´Dwyer som höll {a-Hearts}{k-Spades} mot Haglunds {q-Diamonds}{q-Clubs}. Damerna stod och Haglund satt efter denna pott i ledningen hållandes omkring 5,8 miljoner marker.

Som mest satt Haglund med en stack på strax under 9 miljoner, detta med fyra spelare kvar i fältet och förhoppningarna var i det här skedet av turneringen höga på att vi skulle få en svensk segrare men som sagt, så blev det nu aldrig. Istället började Haglund, som spelat kanon genom turneringen, tappa pott efter pott, speciellt till holländaren i turneringen, Ruben Visser. Samma holländare stod sedan för utslagningen av Theo Jörgensen på en fjärde plats. Med tre spelare kvar slöts det så en deal där spelarna kom överrens gav Visockis £377,436. Haglund fick £427,564 samtidigt som Visser som höll ledningen i det här skedet fick £455,000. Kvar lämnades £140,000 att spela om.

Det skulle inte dröja allt för länge efter denna deal till dess att Haglund åkte ut när hans {k-Diamonds}{j-Clubs} inte kunde slå Vissers {a-Spades}{8-Hearts}. Kvar återstod då Ruben Visser och litauen Mantas Visockis. Det skulle ta två timmars heads-up spel, trots ett massivt övertag för Visser, innan han till sist kunde avgöra. I den sista handen åkte markerna in för litauen som höll {10-Clubs}{10-Diamonds} och som gick upp emot {a-Diamonds}{q-Spades}. En dam på rivern gjorde att Visser vann potten och segern i EPT London med tillhörande förstapris på £700,000.

Resultat EPT London Main Event

PlastNamnLandPrispengar
1Ruben VisserHolland£595,000
2Mantas VisockisLitauen£377,436
3Olof HaglundSverige£427,564
4Theo JorgensenDanmark£183,000
5Steve O'DwyerUSA£146,000
6Christopher FrankTyskland£112,000
7Tamer KamelEngland£79,950
8Chris MoormanEngland£57,000

Näst ut på EPT-touren väntar nu EPT Berlin som är det nästsista eventet för säsongen. Berlin spelas den 17-27 april och följs sedan av EPT Monte Carlo, säsongsfinalen av European Poker Tour, som i år spelas den 6-15 maj. PokerNews kommer självfallet att finnas på plats vid båda dessa event för att levererar våra liverapporter.

Fler nyheter

Other Stories