Jelassi leder EPT Prag inför morgondagens final

Ramzi Jelassi EPT Prag 2012

Idag fick vi se 21 spelare återkomma till spelborden för att slåss om en av de åtta finalplatserna i PokerStars EPT Prag. Bland dessa återfanns två svenskar, Andreas Berggren och Ramzi Jelassi, sittandes på en femte- respektive tredjeplats. Förhoppningarna inför dagen var så klart att få se både Jelassi och Berggren ta sig till finalen men nu skulle detta inte ske, inte efter Berggrens otroliga utslagning. Andreas hamnade i all-in i en pott mot Aleh Plauski i en blind vs blind batalj.

Berggren skulle visa sig sitta riktigt stark hållandes {k-Clubs}{k-Hearts} något som vitryssen knappast trott då han hårdspelade en {a-Spades}{2-Clubs} hand. Ingen spelare vid bordet kunde tro sina ögon efter att floppen kommit {2-Hearts}{2-Diamonds}{2-Spades} för att ge Plauski ett floppat fyrtal. Berggren var nu riktigt illa ute och behövde fylla två kungar och ett högre fyrtal för att överleva. Nu blev det aldrig så då vi istället fick se {6-Diamonds} och {a-Diamonds} falla på turn och river. Utslagningen på en 11 plats för Berggren var därmed ett faktum, samtidigt som vitryssen hoppade upp i en betryggande ledning kring 5 miljoner strecket. För besväret fick Berggren ta emot en prischeck på €42,000.

Bättre gick det däremot för Ramzi Jelassi som tog sig till finalen av årets EPT Prag, efter att sakta men säkert arbetat upp sin stack under dagens spel, en stack som sedan sköt i höjden vid kvällens sista hand. Han inledde spelet idag med 1,9 miljoner för att sedan sluta dagen med strax över 5,6 miljoner. Den kraftiga ökningen i marker kom i kvällens sista hand efter att Jelassi synat en all-in med {k-Hearts}{k-Diamonds}, för att gå upp emot {q-Spades}{q-Hearts} som Mariusz Klosinski satt med. En blank bräda gjorde att Jelassi slog ut Klosinski på en nionde plats samtidigt som han hoppade upp i ledningen i detta event. Med utslagningen av Mariusz Klosinski bröts också spelet för dagen för att återkomma igen i morgon med finalbordet.

Finalbord EPT Prag 2012

StolNamnLandAntal marker
1David BoyaciyanHolland4,635,000
2Sergey KuzminskiyRyssland1,850,000
3Ramzi JelassiSverige5,675,000
4Ben WarringtonEngland2,200,000
5Sotirios KoutoupasGrekland3,775,000
6Mark HermUSA1,700,000
7Aleh PlauskiVitryssland4,705,000
8Diego GomezSpanien1,380,000

Följ Jelassi under morgondagens final här via PokerNews och vår EPT Prag liverapportering. Ska vi äntligen få se honom vinna den där svårfångade EPT Main Event titeln efter att ha fallit kort vid ett flertal tidigare tillfällen. Dock sitter Jelassi med en seger från ett EPT sidoevent från 2008, ett event som faktiskt hölls just här i Prag. Ska han upprepa framgångarna och äntligen vinna Main Event, återkom igen i morgon för att följa upplösningen.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories