PokerStars presenterar återbetalningsplan & Full Tilt lansering

Full Tilt Poker Repayment and Relaunch

Under dagen idag kom PokerStars med den så efterlängtade nyheten till alla före detta Full Tilt spelare. Företaget presenterade hur de tänker gå till väga för att återbetala den innestående skulden till alla spelare bosatta utanför USA, en skuld på omkring $184 miljoner. Samtidigt lät företaget också meddela att FullTiltPoker.com kommer att öppna dörrarna igen i början av november.

För lite drygt en och en halv månad sedan presenterades nyheten där PokerStars köpt Full Tilt för $731 miljoner. Samtidigt som PokerStars slöt detta avtal med U.S. Department of Justice (DOJ) gick företaget med på att betala ut alla innestående skulder till Full Tilt Poker spelare bosatta utanför USA.

PokerStars har sedan dess arbetat febrilt med en mängd olika laginstanser runt om i världen för att säkerställa att utbetalningsprocessen följer lokala lagar som gäller i spelarnas länder.

Full Tilt Poker bosatta i Frankrike, Spanien, Danmark, Estonia samt Belgien kommer att få sitt innestående kapital utbetalt genom en lokal licensierad PokerStars plattform. Spelarnas PokerStars och Full Tilt konto kommer att paras ihop och spelarna kan därefter välja om de vill plocka ut pengarna eller använda dem för spel.

För övriga delar av världen, bortsett från USA, kommer Full Tilt spelare få tillgång till sina konton när FullTiltPoker.com återlanseras.

Utöver detta har PokerStars också betalat det amerikanska justitiedepartementet $547 miljoner, där delar av detta kapital kommer att användas för att betala tillbaka amerikanska kunder. Denna återbetalningsprocess kommer att hanteras helt av de amerikanska myndigheterna.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories