PokerNews presenterar The Lederer Files - En exklusiv intervju

Howard Lederer

PokerNews kan med glädje presentera en exklusiv intervjuserie med Howard Lederer, en serie vi valt att kalla "The Lederer Files". Denna serie baserar sig på en sju timmar lång intervju som PokerNews fick med Lederer den 8 september i år. För första gången sedan Black Friday talar nu Lederer ut om allt kring Full Tilt och Black Friday.

Torsdagen den 30 augusti fick PokerNews Matthew Parvis ett telefonsamtal från en individ som representerade Howard Lederer och som sa att Lederer var intresserad av att dela med sig av sin sida av allt som hänt. Därmed skulle Lederers två år långa tystnad brytas för alla första gången sedan Black Friday.

Under Parvis inledande samtal med Lederer gjorde han klart för Howard att han inte tänkte hålla tillbaka med frågor under intervjun. Var det en styrd intervju som Lederer var ute efter, då kunde han glömma intervjun direkt då de inte var något som PokerNews var intresserade av. Nu gjorde Lederer det klart för oss att han inte sökte sen så kallad “puff story” utan att han verkligen var villig att sitta ned under en längre period och svara på alla frågor som stod på agendan. Med tanke på omfattningen av denna intervju krävde PokerNews också gott om tid för att förbereda intervjun och det var då som det beslöts att banda hela intervjun med vår videokamera, för att säkerställa att ingenting som sades under samtalet kunde förvrängas eller misstolkas.

När så alla förberedelser var klara möttes PokerNews och Howard Lederer på den 46:e våningen på The Palazzo I Las Vegas. Intervjun inleddes och pågick sedan under åtta timmar, där det spelades in sju timmars videomaterial. Den ursprungliga planen var att presentera intervjun ett par dagar efter att den genomförts, men då allt material kontrollerades insåg de att arbetet var långt ifrån färdigt och att det skulle behövas mer tid för att kunna presentera detta för hela världens poker community, på ett sätt som skulle göra det enkelt att förstå och följa.

Vi kommer att släppa sex eller möjligtvis sju videosnuttar på vardera 30 minuter. Den inledande videon kommer att presenteras den 18 september, med efterföljande avsnitt att presenteras senare under veckans gång.

Det ska tilläggas att denna intervju genomfördes innan amerikanska DOJ lämnade in sitt tillägg till åtalet mot Lederer, där de söker att beslagta alla hans ägodelar då DOJ menar på att dessa anförskaffats med olagliga medel.

I nästa artikel kan ni ta del av den första intervjun i denna serie, en artikel som kommer senare idag.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories