PokerStars chockar omvärlden – Köper Full Tilt efter avtal med DoJ

PokerStars chockar omvärlden – Köper Full Tilt efter avtal med DoJ 0001

Det franska investment bolaget Group Bernard Tapie har under de sista veckorna försökt att slutföra affären om att köpa Full Tilt Poker. Företaget hade redan börjat söka folk till anställning i Irland inför en stundande uppstart av Full Tilt, något som nu avblåses då godkännandet från DoJ aldrig kom. Detta öppnade nu istället dörrarna för PokerStars som klivit in och köpt upp Full Tilt, något som DoJ nu också godkänt.

Affären uppges att kosta PokerStars $750 miljoner varav $330 av dessa är avsatta till att återbetala alla drabbade spelare. Dessa uppgifter är ännu inte bekräftade av involverade parter men de rykten som drog igång på 2+2 forum har bekräftats av källor med insikt i affären.

Köpet innebär också att PokerStars nu löser alla ouppklarade rättsärenden som Full Tilt hade med DoJ. Som vi nämnde är det sagt att $330 miljoner av köpesumman ska vara avsatt till återbetalning av spelare och där den övriga delen av köpeskillingen antas vara en del av uppgörelsen men då kring PokerStars och deras ouppklarade rättsmål. Det sägs att PokerStars har för avsikt att hålla isär respektive varumärke och att de inte har för avsikt att intergrera Full Tilt med PokerStars.

Köpet har av naturliga skäl skapat rubriker, speciellt från den franska investment gruppen Group Bernard Tapie som var i slutskedet i uppköpet av Full Tilt Poker där det enda som saknades var det slutgiltiga godkännandet från DoJ, ett godkännande som aldrig kom. Group Bernard Tapie hävdar att deras affär saboteras då detta slutgiltiga godkännande aldrig kom.

Vi inväntar nu kommentarer och bekräftelser från involverade parter och vi återkommer så snart som vi tagit del av denna information.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories