EPT Köpenhamn har inletts, stort manfall jämfört med i fjol

EPT Köpenhamn har inletts, stort manfall jämfört med i fjol 0001

Just nu spelas dag 1b av PokerStars EPT Köpenhamn där vi såg 212 spelare komma till start med en mängd kända svenska pokerprofiler däribland regerande EPT Köpenhamn mästaren Michael Tureniec, fjolårets tvåa Per Linde, Team PokerStars Viktor "Isildur1" Blom, tidigare EPT Köpenhamn vinnaren Anton Wigg, Alex Ivarsson och David Sonelin. Listan över dagens startande svenskar kan göras oändligt lång, och det återfinns betydligt fler än vad vi såg i gårdagens startfält då endast 83 spelare kom till start. Detta är första gången sedan säsong 2 som EPT Köpenhamn inte sett ett startfält på 400 eller fler spelare.

Från gårdagens 83 startande tog sig 48 spelare vidare däribland fyra svenskar, Dmitri Tchernykh, Ghattas Kortas, Thomas Blomberg och Fredrik Svedberg. Från dagens startfält förväntar vi oss se betydligt fler ta sig vidare. Dessvärre kommer vi inte få se Martin Jacobson vinna sin första EPT-titel efter att ha åkt ut ur turneringen tidigt under dag 1b. Utslagen är även Alexander Ivarsson samt att Per Linde kunde ha önskat sig en bättre start på dagen efter att ha tappat halva sin start stack. Bättre startade Anton Wigg som när nivå fyra inleddes satt med dryga 40,000 framför sig.

Ni kan följa EPT Köpenhamn LIVE här via PokerNews. Vi presenterar intressanta händer, chip counts, spelarintervjuer och bilder direkt från turneringsgolvet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories