Duthie lämnar Team PokerStars

John Duthie lämnar Team PokerStars

Under söndagen släpptes nyheten på Two Plus Two forum att John Duthie, mannen som ligger bakom skapandet av European Poker Tour inte längre kommer vara en del av Team PokerStars. VD:n för EPT bekräftade att han inte skrivit på något nytt kontrakt med PokerStars efter att hans tidigare kontrakt löpt ut den 31 december, 2011.

Denna nyhet kommer bara veckor efter att det meddelats att J.P. Kelly inte längre tillhör Team UK & Ireland, samma team som Duthie nu lämnar. Detta gör att Team PokerStars UK nu endast består av Liv Boeree, Jude Ainsworth och Victoria Coren.

Det spekulerades i att anledningen bakom att Duthie inte valt att förnya sitt kontrakt var en form av protest från hans sida över PokerStars nya VIP program, något som Duthie snabbt förnekade genom ett inlägg på 2+2 forum:

"Hej alla.... Jag vill bara klargöra att mitt beslut att lämna Team PokerStars inte hade något att göra med den nya VPP situationen. Det är ganska enkelt, jag ville bara inte förnya mitt kontrakt som löpte ut den 31 december. "

Den nu 53-årige Duthie har lyckats spela in $2,774,963 under sin pokerkarriär som sträcker sig tillbaka till 1999. Hans mest noterbara placeringar är bland annat segern i £6,000 buy-in No Limit Hold'em Poker Million som spelades år 2000, en seger som gav honom en prischeck på £1 miljon, en andraplats i £5,000 European Heads Up Championship vid 2003 års Euro Finals of Poker vilket gav £35,000; en andraplats i 2009 års World Series of Poker $10,000 World Championship Heads-Up som resulterade i en prischeck på $386,636 och en tolfte plats i vid 2010 års PokerStars Caribbean Adventure som gav $130,000.

Fler nyheter

Other Stories