PokerStars slog världsrekord med 200,000 startande - Tog 7 timmar

PokerStars slår värdsrekord

PokerStars anordnade under gårdagen, i samband med deras 10-års firande, en världsrekordsturnering med ett spelartak på 200,000 spelare, ett tak som också nåddes väl innan själva turneringen inleddes på söndagskvällen. 200,000 spelare kom till start där varje spelare betalat $1 för att delta i eventet och inledde turneringen med 2000 marker vardera.

Efter en timme och en kvart hade över 75 % av det ursprungliga startfältet slagits ut ur turneringen och eventet såg ut att fortsätta att gå i samma rasande takt, detta tills helt plötsligt det kom upp ett felmeddelande som löd att alla turneringar pausats på PokerStars. Orsaken bakom detta framgick aldrig men det dröjde mellan 15-20 minuter innan eventet kunde fortsätta, då med 45,249 spelare kvar i fältet. En fjärdedel av dessa skulle få vara med och dela på prispengar i detta event då turneringen såg 12150 betalande platser.

Ytterligare lite drygt en timme in i turneringen började fältet sakta men säkert närma sig pengarna med endast 16,000 spelare kvar. Visst, nu var det inte de 4 dollar som väntade på första betalande plats som lockade de 200,000 som kom till start i detta event utan de $50,000 som väntade i förstapris. 200,000 spelare som vardera betalat en dollar för att spela, gick alla in med samma chans, att gå ifrån denna turnering med 50,000 gånger pengarna!

En placering bland de 36 bästa i turneringen skulle också, teoretiskt innebära att spelaren skulle kunna delta i den enorma $10 miljoners turnering som hålls den 18 december, höjdpunkten i detta 10-års firande hos PokerStars. Att köpa in sig i den turneringen kostar $215 och att hamna bland de 36 bästa i denna världsrekordsturnering skulle ge en prischeck på $300 vilket med andra ord skulle täcka inköpet till den stora turneringen på PokerStars, en turnering med tio miljoner dollar i prispott och ett förstapris på massiva två miljoner dollar. Detta skulle i teorin kunna innebära att en lycklig spelare förvandlat en satsad dollar och efter två fina turneringsprestationer gå ifrån med två miljoner dollar på fickan!

Turneringen skulle ta sju timmar från start till slut innan det hade avgjorts vem av de 200,000 startande som gått ifrån den med $50,000 på fickan och titeln som segrare i världens största onlineturnering. Äran tillför sokoluk1991, en rysk spelare, som efter ett trevägsavtal med en spelare från Estland och England, fick med sig majoriteten av prispengarna från eventet med lite över $40,000 samtidigt som Kaitz20 från Estland fick $34,000 och engelske spelaren King-2-Z fick $25,741. Bäste svensk i eventet blev _Bonumm_ på en 32 plats, även det ett enastående resultat med tanke på att turneringen hade 200,000 startande.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories