Blev uppköpet av High Stakes Poker programmets fall?

High Stakes Poker läggs ned

Under sex säsonger gick tv-programmet High Stakes Poker i TV-rutan utan direkt koppling till något pokerrum och pokerfantaster satt som klistrade framför tv-rutan för att ta del av all den high stakes action som de bjöds på med potter på flera hundra tusen dollar där den största potten någonsin landade på $919,000. Denna massiva pott utspelades mellan Barry Greenstein och Tom "durrrr" Dwan.

Inför den sjunde säsongen valde PokerStars att köpa upp High Stakes Pokers varumärke av GSN och många menade då att detta skulle bli programmets fall, speciellt eftersom Full Tilt, med spelare som Tom Dwan, Patrik Antonius och Gus Hansen, valde att bojkotta programmet. Detta resulterade i att några av de största spelarna inom high stakes poker inte närvarade och den action vi bjudits på under sex säsonger skulle inte upprepas en sjunde säsong.

Mycket riktigt så såg inte den sjunde säsongen samma tittarsiffror som de tidigare säsongerna och om detta berodde på att intresset för programmet svalnat, om PokerStars köp av High Stakes Poker haft någon inverkan eller om Full Tilts bojkott låg bakom det svalnade intresset ska lämnas osagt. Kanske var det en kombination av de tre eller valet att byta ut värden för programmet, Gabe Kaplan med komikern Norm MacDonald, något som inte direkt välkomnades av tittarna.

Nu efter Black Friday har som vi alla vet PokerStars och övriga aktörer på den amerikanska marknaden drabbats hårt och detta har i sin tur resulterat i att pokerprogram ställts in, däribland PokerStars The Big Game och Poker After Dark. Nu följer även High Stakes Poker trenden och släcker ner programmet inför 2012. Därmed kommer vi inte få se en åttonde säsong och det populäraste pokerprogrammet någonsin blir därmed det senaste offret efter Black Friday.

Som en pokerfantast är det oerhört tråkigt att se HSP försvinna från tv-rutan. Vi har bjudits på timvis med underhållande poker, massiva bluffar och potter. En av de kanske mest minnesvärda potterna är den mellan Gus Hansen och Daniel Negreanu där Hansen har pocket femmor mot Negreanus pocket sexor och där båda spelarna floppar triss men där sedan Hansen fyller fyrtal! Denna hand utspelade sig under den femte säsongen av High Stakes Poker.

En annan minnesvärd hand är denna, där vi har Tom "durrrr" Dwan i action mot ingen mindre än Phil Ivey, med Dwan hållandes {9-Spades}{8-Spades} mot Iveys {a-Diamonds}{6-Diamonds}. Potten landar till sist på över $600,000!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories