Pius Heinz vinner World Series of Poker Main Event 2011

WSOP 2011 armband

Årets andra och sista finaldag av World Series of Poker Main Event såg vi tre spelare återvända till borden, ledaren Pius Heinz från Tyskland, amerikanen Ben Lamb och den tjeckiske spelaren Martin Staszko. Redan från start bjöds vi på fyrverkeri då Ben Lamb och Martin Staszko involverades i en all-in situation i nattens allra första hand. Staszkos pocket par skulle stå sig mot Lambs två överkort och med en kraftigt reducerad stack lyckades Lamb endast spela tre h änder till innan han fick tacka för sig på en tredjeplats med $4,021,138 i prispengar.

När heads-up matchen mellan Staszko och Heinz inleddes var det tjecken som satt med kommandot hållandes 117 miljoner marker mot 88,6 miljoner för tysken. Det var också Staszko som tog kommandot i tidigt skede och utökade sin ledning över Heinz till 141 miljoner mot 64 miljoner, detta efter 228 spelade händer i finalen. Elva händer senare, efter hand 239, var ställningen utjämnad med endast en miljon som skiljde spelarna åt.

Detta stoppade dock inte Staszko som fortsatte med sin grind att försöka nöta ned Heinz och efter ytterligare 21 avverkade händer i heads-up matchen satt nu Staszko med tre gånger så mycket marker som Heinz, 150 miljoner mot 55 miljoner. Han fortsatte att utöka ledningen fram tills hand 293 när vi fick se en drastisk vändning.

Heinz höjde preflop till 7,9 miljoner med {a-Hearts}{q-Hearts} vilket Staszko synade med {q-Clubs}{9-Clubs}. Floppen kom {10-Clubs}{7-Clubs}{k-Spades} vilket gav båda varsitt hålstegedrag samt ett färgdrag för Staszko. Heinz följde upp med en c-satsning på 8,2 miljoner och Staszko svarade med att slå om till 17,5 miljoner. Heinz lutade sig då tillbaka i stolen, övervägde sina alternativ tills han lät meddela att han var all-in med sina 72,95 miljoner. Drygt minuten efter att Heinz deklarerat att han var all-in tog Staszko synen. {3-Hearts} på turn förändrade inte situationen och Heinz satt fortfarande i ledning med ess som högkort och med {6-Spades} på rivern dubblade Heinz upp sig och tog en övervägande ledning med 162 miljoner mot 43 miljoner för Staszko.

Detta skulle också visa sig bli avgörandet i turneringen då blott åtta händer kom spiken i kistan för Staszko. Med 39,5 miljoner framför sig klev han all-in från knapen med {10-Clubs}{7-Clubs} och Pius Heinz som hade hittat {a-Spades}{k-Clubs} tog naturligtvis synen. Floppen kom nu {5-Clubs}{2-Diamonds}{9-Spades} och då Heinz inte träffat något av sina kort fanns det fortfarande chans för Staszko att träffa en av sina outs. Med {j-Hearts} på turn ökade hans outs ytterligare då en åtta skulle gett honom en stege. Istället fick vi se {4-Diamonds} komma på rivern och turneringen var då över, Pius Heinz blev 2011 års World Series of Poker Main Event vinnaren samtidigt som tjecken Martin Staszko tog andraplatsen och de $5,433,086 som följde i prispengar.

[b]Resultat WSOP Main Event final[/b]

PlaceringNamnLandPrispengar
1Pius HeinzTyskland$8,715,638
2Martin StaszkoTjeckien$5,433,086
3Ben LambUSA$4,021,138
4Matt GiannettiUSA$3,012,700
5Phil CollinsUSA$2,269,599
6Eoghan O'DeaIrland$1,720,831
7Bob BounahraBelize$1,314,097
8Anton MakiievskyiUkraina$1,010,015
9Sam HoldenEngland$782,115

Vi kommer med en segerintervju med Heinz så fort firandet har dämpat sig en aning.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories