Nanonoko vinner APPT Macau - Nordström blev sjua

Randy Lew

PokerStars Asian Pacific Poker Tour Macau Main Event fick under söndagen se online proffset Randy Lew, mer känd som Nanonoko online, vinna turneringen efter att han slagit Jimmy Pan heads-up. Segern innebar att Lew gick ifrån APPT Macau med förstapriset på HKD$3,772,000, motsvarande dryga 3,350,000 kronor.

Tog sig till finalen gjorde även svenske Daniel Nordström efter att ha inlett den sista speldagen från en elfte plats av de 15 som startade dagen. Han lyckades jobba upp sig till att sitta med sjunde största stack innan turen tog slut.

Nu stod dock Nordström för den första utslagningen vid finalbordet när han slog ut David Steicke hållandes {a-Spades}{a-Diamonds} mot Steickes {7-Diamonds}{4-Hearts}. Efter Steicke såg vi Zheng Tai Tan lämna turneringen på en åttonde plats innan det var dags för Daniel Nordström att kasta in handduken, efter att ha förlorat en slant singling hållandes {a-Clubs}{k-Hearts} mot Jeff Rossiter som höll {8-Spades}{8-Hearts}. Nordström lyckades floppa ett färgdrag med {10-Hearts}{7-Hearts}{2-Hearts} men en blank turn och river gjorde att Nordström åkte på sjunde plats, vilket gav honom en prischeck på 498,000 HKD.

När det var dags för heads-up mellan Randy Lew och Jimmy Pan satt Lew med en knapp ledning på 9 miljoner mot Pans 8,25 miljoner. Lew tog en tidig ledning och drog ifrån en aning innan Pan lyckades dubbla upp och överta ledningen. Detta fick dock inte Lew att tappa fotfästet utan han fortsatte att köra sitt spel. Han jobbade sig upp i ledningen igen bara för att åter tappa den och falla ner till 6 miljoner innan han fick till sin dubbling hållandes pocket sexor med en sexa på floppen. Efter den potten hade Lew en stack på 13 miljoner framför sig och det dröjde inte länge innan avgörandet kom.

I den sista handen åkte pengarna in efter att floppen kommit {q-Hearts}{10-Spades}{8-Spades} med Lew hållandes {q-Diamonds}{10-Clubs} för tvåpar mot Pan's {k-Diamonds}{q-Spades}. Varken {5-Clubs} på turn eller {j-Clubs} på rivern hjälpte Pan som därmed fick nöja sig med en andraplats samtidigt som “Nanonoko” tog hem segern i APPT Macau.

Resultat APPT Macau

PlatsNamnPrispengar (HKD)
1Randy LewHKD$3,772,000
2Jimmy PanHKD$2,367,000
3Jeff RossierHKD$1,306,000
4Fabian SpielmannHKD$1,019,000
5Zuo WangHKD$809,000
6Kai Yat FamHKD$653,000
7Daniel NordströmHKD$498,000
8Zheng Tai TanHKD$373,000
9David SteickeHKD$263,300

PokerNews beger sig nu till Europa för att live-rapportera från kommande WPT Prag som spelas den 1-5 december och EPT Prag som inleds den 5 december. Följ bägge eventen här via PokerNews.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories