Groupe Bernard Tapie når avtal om FTP med amerikanska DoJ

Full Tilt, GBT, DOJ

Enligt en rapport som presenterades under tisdagen av Subject:Poker, ska Groupe Bernard Tapie, köparna av Full Tilt Poker och de Amerikanska Justitiedepartementet (DoJ) nått en överenskommelse som i slutändan kunde innebära att alla Full Tilt Pokers spelare skulle kunna få tillbaka sina pengar.

Avtalet, som skulle tillåta GBT att fortsätta uppköpet av Full Tilt Poker, ett uppköp som först kräver aktieägarnas godkännande. Skulle aktieägarna gå med på försäljningen kommer avtalet med DoJ betyda att alla spelare, världen över, skulle få de pengar som de har innestående på sitt pokerkonto.

Ett flertal källor bekräftade för Subject:Poker att följande e-post skickats ut till Tiltware aktieägare av dess VD, Ray Bitar:

Kära medlemmar,

Det är med glädje som jag idag kan presentera att amerikanska justitiedepartementet och Groupe Bernard Tapie har nått en överenskommelse gällandes uppköp av de företag som utgör Full Tilt Poker. Som jag har uppfattat det hänger detta avtal på att en betalning genomförs av GBT och att de själva ställer sig som ansvariga till att återbetala alla spelare utanför USA samtidigt som DoJ kommer att återbetala alla drabbade amerikanska spelare samt nå förlikning i alla civila rättsprocesser mot företaget Full Tilt. Bortsett från dessa krav står fortfarande en rad frågor obesvarade, frågor som vilken/vilka betal metoder kommer att användas, inom vilken tidsram kommer betalningarna att genomföras. Alla dessa frågor är onekligen viktiga frågor för spelarna, som vill se sina pengar utbetalda snarast möjligt.

Med justitiedepartementet samtycke nu i handen, kan GBT nu övergår till att slutföra affären om uppköp av företag eller tillgångar som utgör FTP. Detta avtal kommer med största sannolikhet adressera er status som aktieinnehavare eller intressent i det efterträdande företaget. När jag har mottagit detta avtal kommer jag att samordna med våra advokater för att säkerställa att villkoren görs klara för alla medlemmar innan omröstningen genomförs.

-Ray

Subject:Poker rapporterar att de slutgilltiga detaljerna kring avtalet håller på att bearbetas just nu mellan GBT och U.S. Attorney’s Office for the Southern District of New York. Så fort avtalet är avklarat och godkänt kommer Groupe Bernard Tapie kunna lägga fram ett förslag till alla nuvarande aktieägare i FTP kring detta uppköp. GBT skulle då överta alla skulder till alla icke-amerikanska spelare samtidigt som DoJ skulle öppna en fond där beslagtaget kapital skulle placeras och sedan användas för att återbetala amerikanska spelare.

Det har oerhört tyst sedan det meddelades att Groupe Bernard Tapie hade skrivit på ett uppköpsavtal med Full Tilt Poker men nu ser det verkligen ut som om detta är riktigt goda nyheter för drabbade Full Tilt spelare. Ser vi ljuset i tunneln tro, vi vill i alla fall hoppas så men endast tiden kan utvisa. Överlag uppskattas skulderna att ligga mellan $115-$330 miljoner.

För att läsa artikeln i sin helhet (på engelska) bege er då över till Subject:Poker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories