Dags för dag 2 i PokerStars APPT Macau med Phil Ivey

PokerStars APPT Macau 2011

Det var ett bra tag sedan som vi skrev om Phil Ivey och hans pokerspel, online som live. Inför spelstarten av 2011 års PokerStars.net Asia Pacific Poker Tour Macau Main Event florerade de rykten om att Ivey befann sig i Macau, ett rykte som senare ledde till spekulationer om Ivey hade för avsikt att spela i detta APPT Main Event. Ryktet visade sig vara sant då Ivey dök upp till start under nivå 2 av gårdagens spel. Totalt såg vi 269 spelare komma till start under dag 1a.

Av dessa 269 lyckades 154 ta sig vidare till dag 2. Bland dessa fanns Phil Ivey tillsammans med Grant Levy, David Steicke och svenske Roger Spets. Dessa spelare som avancerade från dag 1a får i morgon sällskap av de spelare som lyckas avancera från dagens spel, dag 1b av APPT Macau. Leder turneringen efter dag 1 gör Shih Chieh Su med 171,800 följt av Erdenebold Begzjav med 142,100 och Thomas Ward med 133,600.

Startade idag under dag 1b gjorde 306 spelare vilket innebar att eventet i år såg sammanlagt 575 spelare komma till start. Bland de som fanns med vid dagens spel, ett spel som i skrivandes stund precis avslutats. Inofficiellt tog sig omkring 160 spelare vidare från dag 1b vilket gör att vi ser lite över 300 spelare vidare till dag 2.

Då de officiella siffrorna från dag 1b ännu inte tagits fram kan vi inte säga exakt hur det gått för dagens deltagande spelare. Vad vi kan rapportera dock är att en hel del kända pokerprofiler gick bra under dag 1b däribland Nacho Barbero som slutade dagen med omkring 140,000, Bryan Huang med omkring 110,000 och Johnny Chan med 86,000.

Spelet återupptas igen i morgon klockan 12:00 lokal tid och självfallet finns vi på PokerNews på plats för att ge er APPT Macau LIVE. Följ Iveys comeback på livepoker scenen, se om han kan slå till direkt efter sitt uppehåll. Som ni säkert kommer ihåg bojkottade Ivey årets WSOP på grund av Full Tilt incidenten.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories