Wigg & Sundell i pengarna i WSOPE Event #1 €2,5k NLHE 6-max

Flavien Guenan

EPT London har inte ens hunnit kallna innan vi såg World Series of Poker 2011 dra igång med sitt första event på schemat, Event #1 som är €2,500 Six-Handed No Limit Hold'em turnering där dag 1 spelades klart under gårdagen på Hotel Majestic Barriere.

Detta första WSOPE event för 2011 och första WSOP-E eventet som hålls i Cannes, Frankrike såg 360 spelare komma till start, vilket är en ökning på 63 % mot fjolårets event som då hölls i England och vanns av ingen mindre än Phil Laak, spelandes med sin gipsade arm som han ådrog sig under den otäcka ATW olyckan Lakk var med om, en olycka som säkert många kommer minns.

Under dag ett spelades det åtta nivåer på vardera 60 minuter och när spelet avbröts för kvällen hade två tredjedelar av fältet försvunnit. Såg ut att leda turneringen gjorde Benjamin Pollak när spelare packade ihop sina marker för att lämna lokalen för dagen. Dock pågick det fortfarande en hand mellan Flavien Guenan och Alessandro Speranza. Efter en misslyckad bluff och bra syn av Guenan ver det han som slutade dagen som ledare med 108,000 marker, knappt före Benjamin Pollak.

Andra noterbara spelare som tog sig vidare från dag 1 var Antonio Venneri (99,575), Casey Kastle (86,100), Peter Jetten (71,275) and Anton Wigg (67,075). A few more famous faces returning for Day 2 are Daniel Negreanu, Phil Hellmuth, Vanessa Selbst och John Racener.

Dag 2 pågår just nu för fullt och spelarna befinner sig på en middagsrast, detta med 36 spelare kvar i fältet, däribland Anton Wigg med 60,000 marker och Gustav Sundell med 40,000. Dessa högar kan ställas i jämförelse med den nuvarande ledaren Phil "The Poker Brat" Hellmuth sittandes med 185,000. Med 36 spelare kvar innebär detta nu att alla kvarvarande spelare är garanterade prispengar.

Kvar i turneringen är också Shawn Buchanan, Freddy Deeb, EPT London finalisten Martins Adeniya och Erich Kollmann. Följ WSOPE Event #1 LIVE här via PokerNews. Vem vinner det första WSOP-E eventet i Cannes? Vi på PokerNews kommer att avslöja detta och mer därtill allt eftersom liverapporteringen fortsätter.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories