Spinder vinner PokerStars EPT London - Bergström blev femma

Benny Spindler

I PokerStars.com European Poker Tour Main Event som nu avslutats i London såg Mattias Bergström som en a finalisterna sittandes med näststörsta stack av de åtta. Nu skulle det dock inte räcka längre än till en femteplats för svensken, en placering som är hedrande i sig. I och med denna femte plats gick han ifrån turneringen med £155,000 eller motsvarande lite över 1,6 miljoner kronor!

EPT London Main Event skulle till sist bli en uppgörelse mellan tysken som under stora delar av eventet legat med i toppen av fältet, Benny Spindler som fick ta sig an amerikanen Steve O'Dwyer heads-up om titeln och förstapriset på £750,000. Spindlers avancemang till heds-up matchen kom mycket till stor del på grund av ett misslyckat bluff försök av vår egen Mattias Bergström där Spinder övertog ledningen i turneringen och Bergström aldrig lyckades återhämta sig efter fallet.

När heads-up matchen inleddes mellan O'Dwyer och Spindler satt Spindler med 13,5 miljoner I marker mot O'Dwyer's 7,2 miljoner.

Trots de enorma stackarna skulle det bara ta ett par händer innan avgörandet kom. O'Dwyer slog om preflopp med en five-bet hållandes {K-Spades}{J-Clubs} och var därmed all-in, vilket Spindler naturligtvis synade då han höll big slick, {A-Clubs}{K-Diamonds}. Ett ess på floppen och Spindler slog spiken i kistan direkt och utsågs till mästare i turneringen samtidigt som O'Dwyer fick nöja sig med en andraplats.

Resultat EPT London 2011

PlatsNamnLandPrispengar
1Benny SpindlerTyskland£750,000
2Steve O'DwyerUSA£465,000
3Andre KlebanovTyskland£265,000
4Juan Manuel PastorSpanien£200,000
5Mattias BergströmSverige£155,000
6Kevin IacofanoUSA£120,000
7Martins AdeniyaEngland£86,350
8Miroslav BenesTjeckien£64,000

Detta var allt från årets EPT London Main Event. Vid sidan av detta lyckades svenska spelare skörda framgångar i andra EPT-event, bland annat PokerStars EPT London High Roller där inte mindre än tre svenskar tog sig till finalbordet, svenskar i form av Michael Tureniec, Joel "Odonkor1" Nordkvist och Adrian Bussman. Hur de gick för de tre, läs detta i vår nästa artikel

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories