Tom "durrrr" Dwan diskuterar Full Tilt utvecklingen

Tom Dwan

Under tisdagen fick vi på PokerNews chansen att sätta oss ned och genomföra en intervju med Tom “durrrr” Dwan angående senaste utvecklingen i Full Tilt skandalen, då framför allt hur företaget ställts i likhet med ”Ponzi scam” eller pyramidspel som det är mer känt som i Sverige.

Enligt ditt inlägg på TwoPlusTwo har din tystnad under de senaste månaderna berott på ett avtal om tystnadsplikt. Kan du prata om din resa till Irland under slutet av april, varför du var där och hur det kom sig att du belades med tystnadsplikt?

Jag var där då ett par vänner till mig var redo att investera i Full Tilt, något som senare ändrades till att eventuellt köpa företaget efter att hela situationen uppdagats. Jag önskar att jag varit mer involverad än vad jag var. Det viktigaste var dock att jag fick befinna mig I samma rum som ledningen hos Full Tilt och visa att jag inte hade för avsikt att bete mig som ett svin, vilket jag lätt kunde ha gjort under årets WSOP med tanke på alla de vadslagningar jag har med många av ägarna i Full Tilt angående mina chanser att vinna ett WSOP-armband. En vinst och ett armband skulle i korthet fördubbla min förmögenhet men jag försökte inte ens, jag tog aldrig kontakt med motståndaren i den turnering där jag slutade tvåa. Skulle jag ha gjort det, då hade jag inte varit mycket bättre än ledningen i företaget, bara ute efter att sko mig själv utan att tänka på andra.

Du menar att du kunde ha köpt dig ditt armband, är det de du försöker säga?

Precis, jag menar att sådant händer av och till. Jag vill inte uttala mig om spelaren som vann turneringen och hans moral då vi aldrig kan veta vad han skulle ha sagt om jag hade erbjudit honom dubbla förstapriset mot att jag skulle få vinna turneringen. Kanske skulle han ha tvärnekat och ville spela med rent mjöl i påsen. Oavsett vad han hade sagt och gjort får vi aldrig veta. Men det jag vill komma till är att dessa personer har känt mig under en längre tid och vet att jag har försökt i största möjliga mån att hjälpa till och det är inte ofta att man har en verksamhet som man försöker sälja och personerna man försöker sälja till råkar vara någon man känner personligen, känner de befintliga ägarna och många inom industrin.

Men för att göra en lång historia kort så var jag inte involverad i förhandlingarna. Jag togs med under en förutsättning att jag godkände att all den information jag fick ta del av föll under tystnadsplikt. Jag skrev dock aldrig under något så jag hade ingenting att riskera eller förlora men mina vänner hade och med anledning av detta ville jag inte avslöja något.

Efter din resa till Irland, hur kommer det sig att du var så övertygad o matt spelarna skulle få tillbaka sina pengar? Fick du ta del av information som i slutändan visade sig vara falsk?

Nej, nej. Det är löjligt att försäljningen inte gick igenom. Jag kan inte förstå varför. Efter resan dit och den mer djupgående information jag fått ta del av, såg det ut som en verkligt lovande affär, till skillnad mot vad många som jag pratat med hävdat, personer som inte själva var involverade personligen i Tilts verksamhet och som inte kände till alla detaljer vid detta tillfälle. Men om vi blickar tillbaka till maj och juni månad, såg jag det som ett verkligt lovande affärsförslag. Jag trodde vid det tillfället att chanserna till en försäljning då låg kring 80 procent att det skulle gå igenom.

Allmänheten söker nu den person eller personer som ska ställas som syndabockar för det som inträffat. Nu har vi fyra personer som nämnts men folk vill veta om andra medlemmar av Team Full Tilt var medvetna om vad som egentligen föregick bakom ridån eller om de till och med själva bidrog till dessa olagliga handlingar?

Anledningen till att jag är både glad och lättad över justitiedepartementets agerande är att jag nu friad från just det som jag inte hade möjligheten att prata om, under den tystnadsplikt jag hade hängandes över mig. Det var en hel del saker, som min syn på situationen, eller min uppfattning om personerna när de fick nyheten som jag skulle kunna ha delat med mig av men samtidigt hade jag då ignorerad problemet mitt framför mig.

Så för att besvara din fråga. Jag tror verkligen att de flesta av ägarna, om inte alla så i alla fall några, var inte medvetna om vad som föregick så sent som i slutet av april. Jag vill inte gå in i detalj här angående mitt resonemang, men efter de sätt som detta uppdagades och kom upptill ytan fick mig att tro att de var omedvetna om vad som försiggått. Sen har vi den logiska biten hos oss människor, speciellt en person som ägt en del I Full Tilt och som sedan uppmärksammat att det saknades kapital på spelarnas konto, en sådan person hade då ifrågasatt hur detta kunde vara och sedan även agerat för att se till att sluta hantera amerikanska insättningar och slutligen även förbjudit amerikanska spelare i sin helhet.

Är du en av de drygt 23 personer som äger aktier i FTP?

Nej det är jag inte. Skulle jag ha varit en av dessa ägare då hade jag inte medverkat i intervjuer som dessa. Jag skulle då ha befunnit mig någonstans där det inte existerade något utlämningsavtal med USA.

Tycker du det är märkligt att Phil Ivey inte namngavs i detta?

De fyra personer som namngavs var alla styrelsemedlemmar. Jag tror starkt på att jag fick ta del av denna information före Phil Ivey fick, att det var ett stort hål i företaget. Jag tror även att jag fick vetskap om detta även innan många av ägarna blev medvetna om problemen men detta endast då jag hade bekanta som var intresserade av att köpa verksamheten där och då.

Självfallet kan jag ha fel, visst finns det en chans att alla har ljugit för mig men samtidigt så har jag spelat poker med de flesta av dem och jag har en ganska bra uppfattning och koll på dem att jag kan läsa dem i olika situationer och det är min uppfattning att många inte visste, men som sagt, jag kan ha fel, jag har haft fel tidigare.

Oroar du dig över din personliga säkerhet med den stora mängd av missnöjda och besvikna spelare som finns runt om I världen? Om du själv inte oroar dig, tror du att styrelsemedlemmarna har något att oroa sig för?

Jag tycker inte att de borde ha något att oroa sig för men visst finns det en chans att en individ som drabbats hårt ekonomiskt inte har möjligheten att hantera denna smäll vilket får personen att göra saker som han eller hon normalt inte skulle ha gjort. I desperata tider har vi sett människor göra de mest underliga saker. Nu stödjer jag inte vad ledningen gjort, tvärtom, men detta bör avgöras i en civil domstol vilket med största sannolikhet också kommer att ske. Självfallet vill jag inte se någon begå brott eller skada en medmänniska och jag hoppas att alla drabbade ser på denna incident på samma sätt som jag.

Vad har du för planer inför framtiden när det gäller att spela poker online?

[Säger skämtsamt] Jag tror att jag helt enkelt kommer att skaffa mig en proxy och fortsätta spela från USA, det är väl sanktionerat av USA eller? Skämt och sido så vet jag inte men jag antar att jag måste flytta, något som jag verkligen inte gillar och som gör mig förbannad.

Slutligen, finns det något du skulle vilja tillägga?

Jag vet inte, hade du frågat mig för 25 minuter sedan, innan intervjun påbörjades hade jag säkert haft något att säga men nu är jag tiltad efter att ha pratat om Full Tilt i 25 minuter. Det enda jag känner för att göra nu är att gå och dunka huvudet i väggen.

För att höra hela denna intervju med Dwan och hans tankar om hur fore detta “röda proffs” bör agera, DoJ´s agerande och ansvarstagande, spelarnas kapital och hans egna intressen och hur hans deltagande i USO poker touren har påverkat hans syn på saker och ting, se då till att lyssna på hela hans intervju här på PokerNews eller använd spelaren här nedan.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories