Seidel fyra – Mike McDonald vinner EPIC Event #2

Seidel fyra – Mike McDonald vinner EPIC Event #2 0001

Det blev ingen förbättring för Erik Seidel jämfört med EPIC Event #1 där amerikanen tog hem en andraplats bakom segraren David ”Chino” Rheem. Seidel, som lyckats ta sig till finalbordet även i EPIC Event #2, jagade här revansch från heads-up förlusten i det första eventet men den revanschen får vänta efter att Seidel slagits ut på en fjärdeplats av fransmannen och WSOP $10k HORSE segraren Fabrice Soulier.

Fyra spelare återstod i finalen när Erik Seidel hittade {5-Diamonds}{5-Hearts} i hålet och som finalen short-stack klev han in med sina sista 450,000 bara för att synas av Fabrice Soulier som även han hittat ett pocket par och ett högre sådan hållandes {9-Spades}{9-Hearts}.

Floppen kom {q-Hearts}{8-Clubs}{7-Spades} och Seidel drog nu endast till två outs. Runner-runner stege skulle ha gett Soulier en högre stege och de enda som kunde ha räddat Seidel var en av de två kvarvarande fyrorna i leken. Nu kom de aldrig då {10-Hearts} föll på turn och {q-Clubs} landade på rivern. Soulier hade Seidel täckt och Erik fick i detta event nöja sig en fjärdeplats och $184,100.

Men ett back-to-back finalbord i denna nystartade liga, EPIC Poker League är ett enastående resultat i sig för Seidel som haft ett hitintills makalöst 2011 med över $6,4 miljoner inspelad bara i år. Detta motsvarar hela 38 % av de totalt 16,8 miljoner dollar som Seidel spelat in under sin långa pokerkarriär och visar ännu tydligare vilket år amerikanen haft.

Framme vid heads-up hade vi ledaren inför finalen, David Steicke mot yngligen Mike "Timex" McDonald som lyckades slå ut Fabrice Soulier på tredjeplats. Heads-up matchen inleddes Steicke sittandes i ledning, hållandes drygt en tredjedel mer än McDonald med 2,8 miljoner mot 2 miljoner. Timex skulle dock dubbla upp sig ganska omgående i heads-up matchen och dra ifrån till en avsevärd när hans pocket sexor höll mot Steickes {a-Clubs}{q-Hearts}. Efter denna hand satt McDonald med 4,5 miljoner mot endast 300,000 för Steicke.

David skulle lyckas dubbla upp sig ganska omgående, inte en utan två gånger för att ta sig över miljonstrecket i marker och åter vara med i matchen igen men allt detta helt förgäves då det inte dröjde länge förrän McDonald slog spiken i kistan och avgjorde EPIC Event #2.

I den avgörande handen klev Steicke all-in från knappen med sina 1,125,000 hållandes {k-Spades}{2-Clubs}och McDonald tog synen med en ess hög hand, {a-Diamonds}{4-Hearts}. Floppen kom {6-Hearts}{5-Clubs}{j-Diamonds} och Steicke behövde nu antingen få runner-runner stege eller träffa ett av sina två hålkort för att passera McDonald. Med {6-Clubs} på turn och {q-Diamonds} på rivern var dock matchen över och David Steicke fick nöja sig med en andraplats i detta event samtidigt som Mike ”Timex” McDonald gick ifrån med segern och förstapriset på $782,410.

[b]Resultat EPIC Event #2[/b]

PlaceringNamnPrispengar
1Mike McDonald$782,410
2David Steicke$506,260
3Fabrice Soulier$299,160
4Erik Seidel$184,100
5Nam Le$126,570
6Isaac Baron$92,050
7Sean Getzwiller$69,040
8Dutch Boyd$57,530

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories