Sahamies i heltluften igen i chatten - Spar inte på krutet

Sahamies i heltluften igen i chatten - Spar inte på krutet 0001

Att Ilari Sahamies, aka Ziigmund på Full Tilt och ”Ilari_FIN” på PokerStars, är en hetlevrad spelare känner säkerligen de flesta railbirds till, i alla fall dem som följt finländarens spel hos bägge dessa operatörer. Gång på gång har han vräkt ur sig kommentarer till sina motståndare och de har varit så långt ifrån komplimanger som man kan komma. En som fått tagit mest verbalt stryk av denna hetlevrade finländare är Gus Hansen.

Nu har dock nästa granne, norrmannen Andreas “Skjervøy” Torbergsen fått agera slagpåse för den frustrerade finländare. Skjervøy var dock inte den som bara satt och tog emot all skit som Sahamies hade att tilldela utan var även han rapp i käften och gav svar på tal ganska omgående. Detta utbröt under en pågående heads-up match på PokerStars mellan Ilari_FIN och en spelare kallad ”socutiesf”. Bland de kommentarer som Ilari vräkte ur sig kunde vi läsa:
- Gå och dö (go kill yourself)
- Din tighta j*vel (ugly nit)
- Fetso (fat)
- Idiot (Moron)
- Du spelar för tight för min smak (You are too nit for me)

“Skjervøy” valde då att ge tillbaka med samma medicin och kontrade med kommentarer som:
- Jag har mer etikett än vad du någonsin kommer ha (I´ve got way more etiquette than you´ll ever have)
- Säger den tightaste spelaren hos denna operatör (says the biggest nit on the site)
- Världens bästa checkare (World best checker)
- Det är läskigt att satsa (betting is scary)

Den sista kommentaren var sedan allt norrmannen hade att ge finländaren och valde därefter att lämna de två som då återgick till sitt spelande. Frågan är, försöker Sahamies bli den minst omtyckta onlinespelaren av alla eller är han helt enkelt så här till vardags? Han har sagt tidigare att han skulle sluta att dricka alkohol i samband med pokerspelandet men det skulle knappast förvåna någon om Ziigmund var berusad under detta munhugg med Skjervøy.

Nu var det dock långt ifrån vad vi sett Ziigmund vräka ur sig tidigare mot andra spelare. Gång på gång har vi sett honom slänga ur sig kommentarer mot spelare som Hac Dang, Patrik Antonius, Di Dang, och Gus Hansen. Sahamies själv har sagt tidigare att allt som han säger i chatten är bara på skoj när han gör det mot spelare han känner. Andra spelare får tolka det hur de vill. Men skulle du, även om du var god vän med Sahamies ta kommentarer som, ”F**k You”, ”wp f idiot”, ”trailerpark trash”, ”u r f retard” eller ”you are an asshole”. Med tanke på karaktären av dessa kommentarer har vi valt att inte översätta det som sagts, då de inte är något som bör upprepas i media.

Frågan är om operatören kommer våga att agera, vilket de normalt gör när en person vid upprepade tillfällen använder sig av mindre passande språk i chatten. En moderator brukar i regel komma in och tilldela en varning. Fortsätter personen ändå, stänger i så fall moderatorn av spelarens chattfunktion. Skulle PokerStars ens våga göra något sådan mot Sahamies?

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories