Pokerspelaren Thuy Doan förlorade kampen mot cancer

Thuy Doan

Den 25-åriga pokerspelerskan Thuy Doan har gått bort efter att ha drabbats av cancer. Doan var en känd och respekterad pokerspelare, främst i USA ditt hon flyttat vid sju års ålder. Poker communityt översvämmades av kondoleanser efter att nyheten om Doans bortgång blivit känd.

Thuy Doan föddes i Vietnam men flyttade till USA vid sju års ålder och tog upp pokerspelandet när hon fyllde 21 vilket är den lagliga åldern för spel I USA. Hennes pokerkarriär tog fart direkt då hon tog sig till finalbordet i ett $3,000 NL event under 2008 års World Series of Poker. Kändisskapet som följde att vara en framgångsrik pokerspelare hanterade Doan med lätthet med tanke på att hon var en vacker kvinna och allt detta resulterade ganska snabbt i att hon landade ett sponsoravtal med ett pokerbolag.

Denna Pokerroad skribent fick nyheten att hon drabbats av cancer under 2009 efter att en biopsi av hennes ena vad signalerat en elakartad tumör. Hon behandlades med cellgifter utan resultat och tvingades till sist att amputera benet. I sympati med hennes kamp valde spelare som Tom "durrrr" Dwan, Doyle Brunson och Phil Ivey rakade av sig sitt hår. Nu skulle kampen till sist bli för mycket för Doan och efter att cancern kommit tillbaka förlorade till sist Thuy slaget och hon avled den 4 september, 25 år gammal. Pokervärlden har därmed förlorat en högt aktad pokerspelare.

Fler nyheter

Other Stories