Ingen svensk seger i WPT Malta – Giannetti vann

WPT Malta 2011 vinnare

Det blev aldrig någon svensk seger i nyligen avslutade WPT Malta, där vi hade två svenskar kvar med åtta spelare kvar i fältet och det inofficiella finalbordet av detta första WPT event på Malta. Bland finalisterna hittade vi November nine finalisten Matt Giannetti och svensken samt WPT Bratislava finalisten Christofer Williamson tillsammans med Mats Karlsson. I Bratislava i mars i år gick Williamson ifrån turneringen med $29,535.

Nu skulle detta aldrig bli svenskarnas dag då de skulle bli de två första spelarna att lämna finalbordet, ironiskt nog båda utslagna hållandes big slick. För Mats Karlsons del var det en slantsingling med ett pocket par mot hans big slick.

Tristan Clemencon {9-Spades}{9-Hearts}
Mats Karlson {a-Spades}{k-Diamonds}

Brädan kom {q-Spades}{10-Diamonds}{6-Diamonds}{3-Spades}{4-Hearts} och Mats resa vid detta inofficiella finalbord var därmed över efter två timmars. Karlson gick ifrån turneringen med $22,894 på fickan för sin prestation i detta event.

Ganska exakt en timme efter att den förste svensken åkt var det sedan dags för nästa och sättet han åkte på var allt annat än snyggt. Nu satt Williamson med endast 221,000 kvar när han gick all-in med {a-Clubs}{k-Diamonds} och en av ledarna, Cecilia Pescaglini, valde då att isolera hans all-in genom att själv gå all-in med sina 1,9 miljoner hållandes {6-Diamonds}{7-Diamonds}!

Floppen kom {5-Spades}{3-Spades}{3-Hearts} och det såg lovande ut även om italienskan nu även lyckas få ytterligare fyra outs då en fyra skulle ge henne en stege. {10-Clubs} på turn förändrade inget men {4-Diamonds} på rivern gav henne stegen och Christofer fick tacka för sig på en sjunde plats vilket gav $31,486 i prispengar.

Segrade i turneringen gjorde till sist Matt Giannetti när han i den avgörande handen klev all-in på floppen {j-Clubs}{8-Hearts}{2-Clubs} hållandes {9-Clubs}{7-Diamonds} bara för att se Cecilia Pescaglini ta synen med {q-Spades}{10-Diamonds} och ett hålstegedrag. Med {10-Hearts} på turn fyllde Giannetti sin stege och de enda som skulle rädda Cecilia nu var en nia på rivern för att få en högre stege. Nu kom istället {2-Spades} och November Nine finalistens seger var ett faktum. För sin seger här gick Giannetti ifrån med en pricheck på $273,200 samtidigt som tvåan Pescaglini fick nöja sig med $159,412.

Resultat WPT Malta 2011

PlaceringNamnPrispengar
1Matt Giannetti$273,200
2Cecilia Pescaglini$159,412
3Filippo Bianchini$104,936
4Simon Trumper$72,985
5Tristan Clemencon$54,381
6Fabien Sartoris$41,977
7Christofer Williamson$31,486
8Mats Karlson$22,894

Samtidigt som ännu ett World Poker Tour nu avgjorts har vi på andra sidan Atlanten i även fått se PartyPokers WPT Borgata avgöras där den slutgiltige vinnare Bobby Oboodi gick ifrån turneringen med $922,411. En djupare sammanfattning från detta event kommer inom kort.

Fler nyheter

Other Stories