Hjältar i poker fuskar inte enligt Lederer

Hjältar i poker fuskar inte enligt Lederer 0001

Detta var just kommentaren som en av ägarna bakom Full Tilt Poker, Howard Lederer, sa i den reklamvideo som nyligen släppts för den kommande pokerdokumentären som kommer sändas i början på nästa år, producerat av 4th Row Films. Dokumentären täcker ämnet poker sedan pokern verkligen slog igenom både i USA och internationellt efter Moneymakers seger i Main Event.

Med pokerns ofantliga popularitet finns det självfallet också dem som gör allt vad som står i deras makt att utnyttja detta på ett ofördelaktigt sätt genom att lura till sig pengar, stjäla eller på andra sätt genomföra bedrägeri mot både investerare och spelare. Dokumentären tar bland annat en titt på den kända UB.com och Absolute Poker skandalen som skakade pokervärlden under mitten av 2008 då det uppdagades att ett super-user konto använts av Russ Hamilton.

Dessutom går dokumentären igenom konsekvenserna och följderna efter Black Friday, den 15 april 2011, då det amerikanska justitiedepartementet (DoJ) slog till mig just UB/AB, Full Tilt Poker och PokerStars. Under dokumentärens gång intervjuas en rad kända pokerprofiler samt skådespelare. Vi får se vietnamesfödde Scotty Nguyen, skådespelaren och pokerhajen Matt Damon samt syskonen Annie Duke och Howard Lederer.

Timingen för denna dokumentär kunde inte ha varit bättre, speciellt med tanke på hur hårt DoJ slagit ned på Full Tilt Poker som ett misstänkt ponzi bedrägeri ända sedan start, där de nu förutom fryst företagets konton världen över och fryst fyra namngivna individer som sägs ligga bakom detta bedrägeri och där en av dessa är just Howard Lederer.

Om det ligger någon sanning bakom påståendena att Full Tilt skulle vara en ponzi scam, då kan man fråga sig hur Lederer ens kan tänka sig säga:
- The hero of the story was also cheating and heros in poker don´t cheat. Översatt till svenska betyder detta; hjälten i historien fuskade även han och hjältar i poker fuskar inte.

Och detta från en av personerna som står anklagad för att ha genomfört det största bedrägeriet inom onlinepokerns historia!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories