Grospellier & Hellmuth lagkaptener i Caesars Cup 2011

Caesar Cup 2011

Efter ett sabbatsår har Caesars Cup åter tillbaka på schemat under nästa månads WSOPE. Caesars Cup är pokerns motsvarighet till golfens Ryders Cup där amerikaner stalls mot Européer i en lagtävling.

Som i alla lagtävlingar krävs det en lagkapten som anför laget och motiverar sina spelare. Som kapten för det amerikanska laget har Phil "The Poker Brat" Hellmuth utsetts, efter hans enastående World Series of Poker och mängden finalbord han lyckades åstadkomma. Anförtrodd att leda det europeiska laget blev Bertrand “ElkY” Grospellier vars uppgift nu är att utse ytterligare fyra spelare som ska utgöra detta 5-mannalag i kommande Caesars Cup. Hellmuth skall göra det samma för det amerikanska laget och dessa två femmannalag möts sedan vid WSOPE i Cannes i oktober. Lagen kommer att mötas i en NLHE turnering med både parspel och heads-up format, med poäng som tilldelas i de olika kategorierna.

Den amerikanska kaptenen Hellmuth har redan antytt om vilka han funderar över att inkludera i sitt lag. Namnen som förekommit bland hans spekulationer är Phil Ivey, Huck Seed, Daniel Negreanu, Erik Seidel som borde vara ett självskrivet kort med tanke på hans prestationer under 2011, Jason Mercier, Ben Lamb och Tom ”durrrr” Dwan. När det gäller den europeiska sidan har vi ännu inte hört några tankegångar från ElkY men det är ingen lätt uppgift som fransmannen har framför sig. Ett hett kort till att bli en av dessa fem måste i alla fall vara Martin Jacobson.

Amerikanerna har revansch att kräva mot européerna efter det inledande eventet under 2009, där Annette Obrestads lag chockade och tog hem segern. Det lag som först når 3 av 5 möjliga poäng vinner tävlingen.

– Det amerikanska laget har en revansch att hämta efter den stora chocken som skedde i London 2009, sa WSOP exekutive direktören Ty Stewart.
– Man kan verkligen urskilja en rivalitet mot europeiska spelare, då de vinner turneringar runt om i världen och visar gång på gång att Europas spelare är att frukta.

Fler nyheter

Other Stories