Full Tilt Poker köps av Bernard Tapie Group - Alla återbetalas

Full Tilt Poker

Under gårdagen fick alla Full Tilt Pokers spelare ett slag i ansiktet när AGCC lät meddela att de dragit in tre av fyra licenser för Full Tilt Poker, vilket med största sannolikhet då betydde att det skulle bli ännu svårare för spelarna att få tillbaka sina pengar. Informationen som hade läckt ut kring detta möte var att en fransk grupp investerare var intresserade av att köpa upp Full Tilt men att ett av kraven för att affären skulle gå igenom var att FTP återfick sina spellicenser. Då detta föll igenom antog många att även affären skulle falla igenom och aldrig bli av. Men denna nyhet hade inte mer än hunnit lägga sig innan nästa kom och denna gång var det en positiv sådan, riktigt positiv ur spelarnas synvinkel.

I en enastående nyhet som nyligen släpptes på pokerstrategy.com har Full Tilt låtit meddela i ett exklusivt pressmeddelande att företaget slutit ett avtal med en fransk grupp investerare under namnet Groupe Bernad Tapie. Avtalet slöts av Full Tilts styrelse och den franska investerargruppen och innebär att gruppen övertar ägandet av Full Tilt samt alla dess tillgångar. Samtidigt ska det också understrykas att i avtalet så står det stipulerat att ALLA Full Tilts spelare kommer att återbetalas, världen över!

Avtalet mellan parterna kommer dock inte utan vissa reservationer där det första och kanske främsta kravet är att hitta en lösning med amerikanska justitiedepartementet som fungerar för båda parter. Diskussioner med DoJ kommer att inledas omgående.

De nya ägarna av Full Tilt Poker, Groupe Gernard Tapie har över 30 års erfarenhet från att rädda företag ur finansiella svårigheter där företaget har köpt upp över 40 företag, arbetat med dem och vänt den negativa trenden till att gå med vinst. Det kanske kändaste projektet som de genomfört var sportmärket Adidas som de lyckades vända till ett framgångsrikt och vinstgivande företag igen.

Med en sådan erfaren grupp bakom spakarna på Full Tilt råder det knappast något tvivel om att vi kommer få se en hel del ändringar inom företaget, spelare och säkerligen också affiliates kommer få se sina pengar ramla in och verksamheten sedan återupptas, dock utanför den amerikanska marknaden. Att företaget köptes upp av en sådan känd grupp var nästan ett absolut måste för att trovärdigheten för företaget skulle komma tillbaka. Den skada som FTP dragit på sig under denna process kommer ta tid att reparera men med hjälp av Groupe Bernard Tapie tror vi bestämt att detta kan ske och att vi därmed inte kommer få se ännu ett misslyckat försökt likt de som UB/AB gjorde.

Detta är den första goda nyheten om Full Tilt Poker sedan Black Friday och vi kan nu börja se ljuset i slutet på tunneln. Låt oss nu hoppas att de nya ägarna samarbetar med DoJ och att de framför allt rensar ut ordentligt i företagets ledning och styrelse. Vidare information om detta kommer att presenteras fortlöpande här på PokerNews.

Informationskälla: sv.pokerstrategy.com/

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories