Franska investerare till att blåsa liv i Full Tilt?

Full Tilt konstgjord andning

Samtidigt som det ännu inte fattats något beslut i de pågående samtalen mellan Full Tilt Poker och deras licensutställare, AGCC, har det ryktats om att en grupp franska investerare ska ha skrivit på ett så kallat ”letter of intent” vilket betyder att de har för avsikt att genomföra en affär med skandaldrabbade Full Tilt Poker och på så sätt möjliggöra det för operatören att återbetala alla sina spelare, amerikaner som spelare i övriga världen.

Nu är detta långt ifrån en affär som är i hamn även om detta avtal har vissa villkor som är bindande, har intressenterna fortfarande möjligheten att dra sig ur affären om de så skulle önska. Detta presenterades av en av Full Tilts advokater, Jeff Ifrah till affärssidan eGaming Review. Denna skriftliga intresseanmälan är dock bara giltig i ytterligare en vecka så ska det hända något under rådande villkor, måste de ske snart.

Samtidigt som Ifrah presenterade denna nyhet gick han också ut och kraftigt tog avstånd från de påståenden som den amerikanske åklagaren Preet Bharara kom med här om dagen där han hävdade att Full Tilt Poker är en ponzi scam. Han uppmanar också allmänheten och poker communityt att ställa sig bakom dessa investerare och uppmana AGCC att inte komma med ett negativt beslut. Istället uppmanar han AGCC att skjuta upp ett eventuellt beslut i ytterligare 30 dagar för att låta denna potentiella affär att slutföras.

– Slutförs affären mellan de intresserade parterna och Full Tilt Poker kan jag garantera att alla spelare kommer återfå de pengar som de har innestående på sitt Full Tilt konto. Vi har kommit oerhört långt sedan Black Friday för att låta detta falla på målsnöret, nu när vi är så oerhört nära. Därför uppmanar jag AGCC och allmänheten att låta denna affär genomföras.

Uttalandet som Ifrah presenterade på 2+2 forum skapade en het debatt med forumet mer eller mindre indelat i två grupper där ena halvan menar på att det är i spelarnas eget intresse att få till ytterligare en förlängning för att möjliggöra denna affär. Då företaget idag inte har någon verksamhet aktivt finns det ingen möjlighet för spelarna att återfå sina pengar men går denna affär hem skulle situationen förändras helt.

Den andra halvan ifrågasätter varför företaget skulle få stöd från sina kunder, med tanke på hur företaget behandlat dessa sedan Black Friday, med utebliven och missvisande information. Dessa individer menar på att företaget har haft mer än tillräckligt med tid på sig att ordna till sina affärer, fem månader totalt, och att en månad mer inte skulle ha någon större betydelse eller att det skulle innebära att spelarna fick tillbaka sina pengar. Debatten har gjort att 2+2 tråden fått över 1100 inlägg och än är debatten långt ifrån över.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories