DoJ nu med siktet inställt på Merge Gaming Network?

DoJ nu med siktet inställt på Merge Gaming Network? 0001

Merge Gaming Network med operatörer som Carbon Poker kopplade till sig, lät meddela för inte allt för länge sedan att de hade för avsikt att åter öppna upp dörrarna för amerikanska spelare efter att ha lämnat den amerikanska marknaden som en följd av Black Friday.

Nu, drygt en månad efter att nätverket kom med detta meddelande har det börjat ryktas om att ännu ett pokernätverk kan räkna med att få U.S Department of Justice på sig och att detta nätverk ska ju svara Merge Gaming Network.

Webbsidan Subject: Poker rapporterade genom konfidentiella källor att den amerikanska åklagarmyndigheten, U. S. Attorney’s Office for the District of Maryland, planerar att frysa tillgångar hos en betal processor som agerat mellanhand mellan nätverket Merge Gaming och dess amerikanska spelare. Nu framgick det aldrig vilken betal processor det är som åklagarna riktar in sig på och vilka som kommer att åtalas, om det är mellanhanden eller Merge Gaming Network eller om syftet med detta endast är att lägga beslag på och frysa deras domäner. Enligt Subject: Poker ska processen mot Merge Gaming Network inledas under mitten till slutet av september, alltså när som helst.

Som en följd av Black Friday valde Merge Gaming Network att stänga ned sin verksamhet mot amerikanska spelare under maj månad bara för att åter öppna upp denna verksamhet igen under mitten av augusti. Merge är idag det största nätverket på marknaden som fortfarande tillåter amerikanska spelare.

Det är ännu oklart hur Merge Gaming Network är uppbyggt när det gäller deras ekonomi. Om nätverket tillämpat samma företagsstruktur som PokerStars eller Full Tilt Poker, om nätverket segregerat spelarnas pengar till vissa speciella konton och belastat andra unika konton för att bedriva verksamheten. Skulle företaget inte ha gjort detta kan de komma att gå i samma spår som Full Tilt, som ni alla vet står inför stora problem just nu, utan möjlighet att återbetala sina spelare såvida inte DOJ låser upp företagets konton.

PokerNews har försökt att nå representanter på Merge Gaming Network utan att lyckas.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories