Dansk seger och svensk fyra i WCOOP Main Event 2011

WCOOP Main Event 2011 resultat

Danske Thomas "Kallllle" Pedersen skrev under natten WCOOP historia genom ansluta sig till en liten grupp spelare som vunnit WCOO Main Event, en grupp beståendes av Tyson Marks, Yevgeniy Timoshenko och Carter King! Danske Pedersen lyckades navigera genom startfältet på 1627 spelre för att ta sig till finalbordet i WCOOP Main Event 2011, sittandes I massiv ledning över de övriga finalbordet, hållandes över 11 miljoner i marker, mer än dubbelt så mycket som sin närmsta motståndare. Han förvaltade övertaget på bästa sätt vilket också gav honom segern i turneringen, hans första WCOOP arbmand och förstapriset på $1,260,018.50.

Nu var det inte enbart danska framgångar i detta event då vi även hade en svensk med i striden om de riktigt stora pengarna i eventet. ”BackDoorovic” inledde finalbordet sittandes med trejde största stack av finalisterna och lyckades hålla ut till en mycket hedrande fjärdeplats vilket gav svensken en prischeck på massiva $650,000. BackDoorovic slogs ut av den slutgiltiga vinnaren i turneringen efter att ha floppat toppar hållandes {k-Spades}{j-Diamonds} med en {j-Spades}{10-Diamonds}{8-Diamonds} bräda. Pengarna åkte in och det skulle visa sig att BackDoorovic satt i en tuff situation då han gick upp emot {a-Spades}{a-Diamonds}. Nu hjälpte det dessvärre inte att vi fick se ytterligare två rutern på turn och river i form av {7-Diamonds} och {q-Diamonds} då svenskens dam höga färg slogs av Pedersens ess höga färg.

[b]Resultat PokerStars WCOOP Main Event 2011[/b]

PlaceringNamnPrispengar
1Thomas "Kallllle" Pedersen$1,260,019
2Vojtech "Vojta_R" Ruzicka$710,000
3Mike "goleafsgoeh" Leah$560,000
4"BackDoorovic"$650,000
5"VadziMoney"$750,000
6"WhySoSrsSon"$222,086
7"jle90"$162,700
8Nick "OU THE NICK" Hahn$122,025
9Dan "dan82mur" Murariu$81,350

I och med denna danska seger blev också Danmark det bäst presenterande landet i Skandinavien om vi tittar på antalet WCOOP segrare där landet tog hem sammanlagt tre titlar. Norge och Sverige fick dela på andraplatsen med två WCOOP segrar vardera.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories