Bodog utsatt för utpressningsförsök av PokerScout

Bodog vs PokerScout

När det amerikanska justitiedepartementet (DoJ) slog till mot PokerStars, Full Tilt och AB/UB.com under Black Friday slog de till mot de tre högst rankade operatörerna listade på PokerScout, med verksamhet mot den amerikanska marknaden. Ett sammanträffande? Oavsett vad så ville andra aktörer, exempelvis Bodog som också varit verksamma mot USA, se sitt namn bortplockat från PokerScout då företaget inte ville dra till sig allt för stor uppmärksamhet i onödan och därmed hamna i DoJ´s sikte.

Med anledning av detta tog ledningen på Bodog kontakt med ägaren av PokerScout, Dan Stewart, i hopp om att kunna lösa detta dilemma och få sitt namn raderat från sidan. Stewart tänkte över beslutet och kom sedan med upplägget att han skulle plocka bort Bodog från sidan, enligt deras begäran, om Bodog betalade honom 1 miljon dollar för besväret. Grundaren av Bodog, Calvin Ayre, publicerade detta utpressningsförsök på sin sida där han anklagar Dan Stewart, grundaren av PokerScout för detta utpressningsförsök.

Hans tillvägagångssätt kan ställas i jämförelse med exempelvis en person som kopierar och distribuerar piratkopior av Steven Spielbergs filmer, tar sedan kontakt med Speilberg och meddelar att han slutar att sälja och distribuera dessa piratkopior om Speilberg betalar honom för att sluta, menar Calvin Ayre

Vi på PokerNews har sökt både Bodog och PokerScout för kommentarer kring dessa påståenden utan att lyckas. Vi kommer dock fortsätta att försöka för att kunna gräva djupare i denna historia.

Fler nyheter

Other Stories