Viktor “Isildur1” Blom över $250k upp som Team PokerStars medlem

Viktor “Isildur1” Blom över $250k upp som Team PokerStars medlem 0001

Att Viktor Blom eller Isildur1, som de flesta känner igen honom som från hans onlinespel hos tidigare Full Tilt och numera som Team PokerStars medlem, haft en riktigt svängig inledning sedan han anslöt sig till PokerStars i december i fjol råder det knappast några tvivel om. Vi har sett Blom skjuta till höjden med ordentliga vinster för att sedan tappa dessa och mer där till för att hamna i rött och ligga back. Han har legat och pendlat mellan ett plus och minus på närmare $400,000 under denna period och låg fram tills i tisdags back lite över $100,000.

Detta förändrades dock efter att Isildur1 haft riktigt medvind i seglet under en 1789 händer lång session som varade i fem timmar. När allt var över lämnade Isildur1 borden på PokerStars med ett plus på hela $397,000 vilket raderade hans förlust han dragit på sig under de senaste åtta månaderna för att nu istället ligga över en kvarts miljon dollar plus.

Det som skapade kanske mest uppmärksamhet kring denne highstakesspelande svensk var att han höll sig borta från de högre nivåerna som $100/$200 och $200/$400 borden för att istället fokusera sitt spel vid $25/$50 och $50/100 borden och då främst Pot Limit Omaha. Detta är milvägs ifrån vad vi såg svensken spela under sin tid med Tom ”durrrr” Dwan då det spelades $500/$1000 nivåer och Isildur1 deltog i vad som idag är historiens två största potter inom onlinepoker, båda på över en miljon dollar vardera.

Isildur1 inledde denna vinstgivande session genom att spela mot Sauce123 där spelarna avverkade omkring 1100 händer på $25/$50 nivån av PLO. Blom lyckades här vinna över $130,000 av sin motståndare innan de bröt spelet. Därefter försvann Viktor för att återkomma till borden igen fem timmar senare och då ta klivet upp till $50/$100 PLO där han avverkade ytterligare 800 händer, nu mot PepperoniF där han loggade ännu en vinst som denna gång landade på lite över $115,000.

Han avvrundade sedan dagen med att spela en kort session mot highstakesspelaren Ilari Sahamies, aka Ilari FIN på PokerStars eller ”Ziigmund” som han gjort sig känd som online. Totalt spelade dessa två dryga 200 händer på $50/$100 nivån och trots denna korta session lyckades Isildur1 gå ifrån med en nätt vinst på $130,000.

Sammanlagt slutade Viktor “Isildur1″ Blom dagen med att gå strax under $400,000 plus vilket därmed raderade hela hans förlust under de gångna åtta månaderna för att nu istället ligga upp lite över en kvarts miljon dollar eller dryga 1,6 miljoner kronor med dagens valutakurs. Men som vi alla vet när det gäller Isildur1 kan det svänga fort och lika snabbt som han spelat in denna vinst kan han även förlora den.

En sak som Blom dock kan tillförlita sig på, men som han idag har svårt att finna motståndare till är SuperStar Showdown där han hitintills möt tio spelare varav han vunnit mot nio av dessa tio med endast Isaac Haxton som lyckats slå Blom. Sammanlagt ligger Blom över $650,000 plus i denna utmaning sedan starten och detta visar onekligen att Isildur1 tillhör världseliten inom No Limit Hold´em och då främst heads-up spel.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories