Rättsliga konsekvenser väntar Jose ”Girah” Macedo

José "Girah" Macedo

Skandalen kring det så kallade portugisiska pokerfenomenet Jose ”Girah” Macedo är ingen skandal som kommer att rinna ut i sanden och försvinna med tiden, detta efter att hans förra sponsor gått ut med nyheten att de tänker dra Macedo inför rätten då det som skett går helt emot spelbolagets spelarfilosofi samt så klart, deras regler och villkor.

Macedo sparkades ganska kort efter att han skrivit på för sin förre detta sponsor efter att det uppdagats att han lurat till sig över $30,000 av spelare som han ska undervisat i poker, på ett liknande sätt som om det rört sig om ett super-user konto där han suttit via ett kommunikationsprogram och undervisat spelarna mitt under pågående cashspel och där han lyckats få dem att spela mot en specifik spelare, sauron1989, som det sedermera uppdagades var ett konto som Macedo själv hade tillgång till och sittandes med sina ”studenters” hålkort synliga för honom kunde han blåsa dem på tusentals dollar under dessa träningssessioner. Denna incident var sedan också den andra stora incidenten för Macedo sedan han skrivit på för denna sponsor där han först åkt dit för multi-accounting i sin sponsors egna tävling. Sponsorn såg mellan fingrarna i denna incidens men efter att det uppdagats att han stulit pengar från spelare hos operatören stängdes han av med omedelbar verkan och portades från operatören på livstid.

Nu valde som sagt inte operatören att stanna där utan tänker nu ta ärendet vidare till rätten. Exakt vad som kommer att ske, vad för typ av stämningsansökan som kommer att lämnas in har representanter från operatören valt att inte berätta då det fortfarande är ett pågående ärende. Det enda de valt att säga är att en stämningsansökan är på väg att lämnas in mot Macedo. Eric Lynch, manager hos operatören sa följande i ett uttalande på pokerforumet 2+2

- Vi håller för närvarande på med att söka rättsliga åtgärder mot Jose och på grund av rådande omständigheter har vi ingen möjlighet att kommentera det som inträffat. Vi har full förståelse för att den tystnad som just nu råder kan få folk att skaffa sig förutfattade meningar. Det vi kan säga är att det som hänt går helt emot vår spelarfilosofi och att vi därför kommer att utnyttja vår fulla rätt att dra Jose inför domstol där vi tänker söka efter strängaste straff möjligt.

Han fortsätter:
- Denna stämningsansökan kommer att lämnas in inom snar framtid och förstå då kommer detaljerna kring denna ansökan att göras offentliga. För stunden är detta allt vi kan berätta men vi ansåg samtidigt att det var för allas bästa att vi kom med någon kommentar istället för att sitta helt tysta, som om ingenting hade hänt. Vi kommer hålla er uppdaterade kring detta ärende.

Det finns mer till denna historia som just nu har en egen José "Girah" Macedo tråd på 2+2 forum där denna, tidigare och andra incidenter diskuteras. Nu ska det tilläggas att tråden just nu har 190 sidor och antalet ökar för var dag som går!

Fler nyheter

Other Stories