Full Tilt åker på stämning från Kanada och uppsägning

FTP stäms av kanadensare

Den senaste tiden har Full Tilt Poker äntligen släppt mycket efterlängtad information om vart företaget står, om vad som pågår och vad förhoppningarna är. Nu skapar företaget åter igen rubriker i media men ännu en gång av helt fel anledningar. Företaget som under ett skede kontrollerade 25 % pokermarknaden online har fått sitt ryckte nedsvärtat och trovärdigheten för företaget är idag så låg som den kan bli.

Detta har nu fått företagets marknadsföringschef Lothar Rentscheler att säga upp sig från sit position hos Full Tilt. Hans uppsägning rapporterades först via pokerradio programmet QuadJacks.com vilket vi på PokerNews sedan bekräftade efter att ha tagit del av ett email som skickats ut till några av pokerindustrins tungviktare och Rentschlers kontakter.

Rentschler gav inte mycket till förklaring om varför han valde att lämna sin plats men genom detta e-post meddelande kunde man antyda att problemen som uppstått efter Black Friday var en av de stora orsakerna till hans beslut. Han sa bland annat i mailet:
– Jag vill be om ursäkt för allt besvär och problem som uppstått för alla under nuvarande omständigheter sedan Black Friday. Vår händer på marknadsföringsavdelningen var bundna och mot slutet stoppades även all kommunikation. Återigen kan jag bara be om ursäkt för vad som inträffat. I framtiden kan vi bara hoppas att vi får se ett bättre, mer välorganiserat företag med bättre struktur och att verksamheten återupptas igen. Att se hur FTP´s varumärke dalar som det gör just nu, gör ont.

Som om förlusten av deras CMO (Chief Marketing Officer) har nu Full Tilt Poker också fått en andra stämning på sig, en så kallad Class Action Suit. För omkring sex veckor sedan lämnades den första stämningansökan in av en grupp amerikanska spelare där de krävde $150 miljoner på alla amerikanska Full Tilt spelares vägnar. Nu har även en grupp kanadensiska spelare lämnat in en liknande ansökan mot Pocket Kings Ltd och en rad dotterbolag där en rad personer namngetts, bland annat Howard Lederer, Ray Bitar, och Nelson Burtnick.

Nu är egentligen detta den tredje stämningen som lämnats in om man räknar med den som Phil Ivey lämnade in efter Black Friday men som sedermera drogs tillbaka. Full Tilt, som fick sin licens hos Aldernay Gambling Control Commission (AGCC) indragen har inte haft sin verksamhet igång sedan den 29 juni och inga spelare, oavsett vart än I världen de befinner sig, har kunnat komma åt sina pengar eller begära några uttag. Nu hoppas både de amerikanska och kanadensiska parterna att dessa stämningar ska påskynda processen att alla drabbade spelare får sina pengar återbetalade.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories