Chino Rheem slår Seidel, vinner första EPIC League

Chino Rheem och Gavin Smith

Erik Seidel lyckades sånär slår till igen genom att vinna ännu ett event under 2011 bara för att falla på mållinjen mot David ”Chino” Rheem, november nine spelaren från 2008. Det skulle ta tio timmars spel vid finalbordet innan det till sist kunde koras en segrare i detta, det inledande EPIC Poker League eventet anordnat av The Federated Sports + Gaming med Annie Duke och Jeffrey Pollack bakom spakarna. Detta inledande event lockade till sig 137 startande där alla betalat inköpet på $20,000. Detta tillsammans med $400,000 extra i prispotten fick vi se ett förstapris i detta event på $1 miljon som nu Chino Rheem lyckades kamma hem efter att ha slagit Erik Seidel heads-up.

I och med utslagningen av Jason Mercier på tredjeplats stod det klart att Chino Rheem och Erik Seidel skulle göra upp om titeln i detta första EPIC Poker League event och spelarna satt så gott som lika i marker inför heads-up mötet med Rheem hållandes 3,7 miljoner mot 3,1 miljoner för Seidel. Rheem gick ut hårt direkt från start och började nöta ned Seidel som efter drygt en timmes spel satt med endast en miljon kvar i marker och det var också då som avgörandet kom. Med Seidel hållandes {a-Clubs}{q-Hearts} höjde han upp preflop bara för att se Chino Rheem ställa all-in med {a-Spades}{k-Diamonds} vilket Seidel snabbt synade. Floppen kom {8-Clubs}{4-Diamonds}{a-Diamonds} och Seidel behövde nu träffa en av de tre kvarvarande damerna för att ta hem potten. {3-Diamonds} kom sedan på turn vilket gjorde att Seidel nu endast hade två outs kvar i leken då ruter dam hade gett Rheem färg. Istället fick vi se {10-Diamonds} falla på rivern och Chino Rheems seger var därmed ett faktum.

[b]Resultat EPIC Poker Leauge event #1[/b]

PlaceringNamnPrispengar
1Chino Rheem1,000,000
2Erik Seidel$604,330
3Jason Mercier$360,970
4Hasan Habib$237,560
5Gavin Smith$154,260
6Huck Seed$107,980

För sin andraplats inkasserade dock Erik Seidel en prischeck på $604,330 vilket gör att han nu spelat in över $6,2 miljoner under 2011. I och med segern hoppar Rheem upp i prislistan under 2011 efter ett hitintills blygsamt 2011 med endast $54,431 i inspelade turneringsvinster. Efter denna seger passerar han nu miljonstrecket vilket blir andra gången i hans karriär som han tagit sig över en miljon dollar i inspelade prispengar under ett spelår.

Vill ni se hur finalen utspelades sig, ta då en titt på vår EPIC League rapportering från detta event, där ni kan ta del av alla intressanta händer och utslagningar av de fem finalisterna.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories