Svenske Alexander Anter vinner i WSOP #56 - $1500 NLHE

Alexander Hasan Anter vinner WSOP 2011 Event #56

Det såg länge ut som om vi skulle gå mot ett World Series of Poker 2011 utan ett svenskt armband, även om Christer Björin kommit oerhört nära med en andraplats i WSOP Event #9. Men detta ändrades i WSOP Event #56, $1500 NLHE som såg 3389 startande. Eventet var planerat att pågå i tre dagar men när den tredje dagen nått sitt slut återstod det fortfarande tre spelare och då den tredje dagen sett sina tio nivåer spelats beslöt arrangörerna att bryta spelet för dagen och låta dessa fyra återvända under gårdagsnatten för att då kora en vinnare i WSOP Event #56.

Den tredje dagen bestod av en hel del intressanta händelser och även om de flestas ögon var fokuserade mot finalbordet satt en händelse färskt i minnet på många åskådare och framför allt involverade spelare, en händelse som verkligen visade osportsligt beteende. Detta var verkligen ett bevis på hur man INTE bör agera vid ett pokerbord och ni som aldrig spelat livepoker tidigare, ta lärdom av detta!

Åter till turneringen och sittandes i ledning inför den fjärde speldagen med dessa tre kvar gjorde svensken Alexander Hasan Anter hållandes mer än de två övriga motståndarna tillsammans med 8,3 miljoner mot 3,4 och 3,2 miljoner.

Alexander Anter - 8,385,000
Nemer Haddad - 3,440,000
Andy Philachack - 3,235,000

Det skulle ta drygt tre timmar från att spelet drog igång med dessa tre kvarvarande spelarna tills Alexander Anter korats som vinnare i turneringen. Philachack skulle hamna i trubbel ganska omgående efter att spelet dragit igång och föll ganska snabbt ned till 1,3 miljoner efter att Anter lyckats fylla en kåk på rivern. Strax därefter åkte Andy Philachacks sista pengar in hållandes {3-Spades}{3-Diamonds} och synade gjorde här den andra finalmotståndaren Nemer Haddad som höll {A-Clubs}{10-Hearts} och med {10-Clubs} direkt på floppen var turneringen över för Philachack som fick nöja sig med en tredjeplats och $345,698 i prispengar.

När heads-up matchen inleddes satt dock Haddad med fyra gånger färre marker än sin svenske motståndaren och uppgiften han ställdes inför var onekligen en tuff sådan. Han skulle dock jobba upp sig till 6 miljoner marker mot Anters 9 miljoner innan till sist avgörandet kom och vilket avgörande sedan. Pengarna åkte in med {A-Spades}{4-Diamonds} för Alexander Anter och {A-Diamonds}{2-Clubs} för Haddad. Floppen kom {K-Spades}{Q-Spades}{10-Spades} och när sedan {4-Spades} kom på turn stod det klart att Anter tagit segern i WSOP Event #56. Som krona på verket fick Anter dock avsluta i stil då {J-Spades} föll på rivern för att ge honom en Royal Straight Flush, den absolut bästa tänkbara handen inom poker! Där kan man prata om att avsluta i stil! Segern gav Alexander Anter en prischeck på $777,928

Resultat WSOP Event #56 - $1500 NLHE

PlaceringNamnPrispengar
1Alexander Anter$777,928
2Nemer Haddad$479,521
3Andy Philachack$345,698
4Selim Oulmekki$251,267
5John Borzio$184,561
6John Horvatich$137,025
7Rayan Nathan$102,803
8Ryan Goindoo$77,914
9James Boyle$59,705

Följ nu vår bevakning av årets sista World Series of Poker event, höjdpunkten av WSOP 2011, Main Event. Dag 1a och 1b har spelats färdigt med 1875 startande och dag 1c ska till att avslutas ganska snart. Under nattens spel såg vi 2136 spelare komma till start vilket gör att vi befinner oss över 4000 deltagare inför den fjärde och sista dag 1 och förhoppningarna om att nå 6000+ deltagare ser ut att infalla.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories