Rast nekar Hellmuth sitt tolfte armband $50k Poker Players Championship

Rast nekar Hellmuth sitt tolfte armband $50k Poker Players Championship 0001

Som vi förutspådde under dag två så skulle Brian Rast aka "tsarrast" som han är mer känd som online, bli en spelare att se upp med i World Series of Poker Event #55, $50,000 Poker Player Championship. Och vi kunde inte ha önskat oss ett bättre scenario än Brian Rast heads-up mot Phil Hellmuth som för tredje gången gillt i årets WSOP satt med chansen att vinna sig sitt tolfte WSOP-armband och därmed utöka ledningen till så att det skiljer två armband mellan Hellmuth och Johnny Chan samt Doyle Brunson som båda sitter med tio armband vardera.

I och med att Minh Ly slogs ut på tredjeplats av just Phil Hellmuth var det så dags för heads-up mellan WSOP Event #15 vinnaren Brian Rast och Phil Hellmuth där spelarna skiljdes åt med endast 1 miljon mellan dem med Hellmuth hållandes 10 miljoner mot Rasts 9 miljoner och detta med 60k/120k mörkar och en 30k ante. Hellmuth la i en högre växel ganska direkt efter att heads-up matchen inleddes och började spela ut Rast till både höger och vänster. Brians stack började hastigt sjunka, först till 8 miljoner, sedan till 6 miljoner och helt plötsligt var han nere på 3,5 miljoner samtidigt som Hellmuth då satt med 15,5 miljoner.

Men det skulle också bli tredje gången gillt för Hellmuth även i denna turnering. Trots det massiva övertaget mot Rast lyckades Brian vända matchen. Efter att ha fallit ned till 2,6 miljoner lyckades Rast dubbla upp sig med {A-Diamonds}{K-Hearts} mot {9-Hearts}{6-Hearts} till över 5,2 miljoner. Hellmuth lyckades sedan vinna tillbaka lite innan det var dags för nästa dubbling, denna gång med {K-Spades}{7-Diamonds} för Rast mot {10-Clubs}{8-Clubs} för Hellmuth. Pengarna åkte in efter att floppen kommit {J-Clubs}{4-Diamonds}{K-Clubs}. {K-Diamonds} på turn gav Rast en triss och en blank river gjorde att spelarna nu låg lika i marker med 9 miljoner vardera.

Hand 216 i denna final skulle sedan bli den avgörande handen och ännu en gång åkte pengarna in med en draghand för Hellmuth, och precis som i förra handen var det ett färgdrag för Hellmuth mot en floppad stege för Rast som höll {K-Clubs}{Q-Clubs} på en {9-Diamonds}{10-Spades}{J-Diamonds}. Hellmuth höll {8-Diamonds}{2-Diamonds} och drog mot en ruterfärg men {5-Hearts} på turn och {8-Spades} på rivern gjorde att Brian Rast tog hem matchen och tvingade Hellmuth till ännu en andraplats i årets World Series of Poker.

Resultat $50,000 Poker Players Championship WSOP #55

PlaceringNamnPrispengar
1Brian Rast$1,720,328
2Phil Hellmuth$1,063,034
3Minh Ly$665,763
4Owais Ahmed$482,085
5Matt Glantz$376,750
6George Lind$300,441
7Scott Seiver$243,978
8Ben Lamb$201,338

Segern i Event #55 för Brian Rast innebar att han nu vunnit sitt andra WSOP-armband i årets World Series of Poker 2011 och att han därmed spelat in över $2 miljoner i år. Hellmuth får vänta ännu en tid innan han kan höja sitt tolfte armband men andraplatsen här innebar att Hellmuth vunnit sin största turneringsvinst i form av prispengar. Prischecken på över $1 miljon är $250,000 mer än vad hans WSOP Main Event seger från 1989 gav.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories