PokerNews Main Event $20k blev en $70k turnering och stor succé

PokerNews Main Event

PokerNews tillsammans med PokerStars gick samman för att leverera en $10+$1 turnering i samband med liverapporteringen från World Series of Poker Main Event där det garanterades $20,000 i prispengar. Eventet drog igång i gårkväll och först efter dryga 16 timmars spel kunde en vinnare koras, en vinnare som skulle ha gått ifrån turneringen med över $10,000 på fickan.

Att inleda en turnering med 30,000 i startmarker och med mörkar på 50/100 med 15 minuters nivåer, var det som bäddat för att dra ut på tiden och 16 timmar var lite in i det längsta. Men med tanke på att prispotten nästa ökat med $50,000 utöver den ursprungliga garantin, gjorde detta event ännu mer attraktivt, vilket också återspeglades i startantalet med 4820 startande.

Väl framme vid de sista nio spelarna hade turneringen pågått i ganska exakt 15 timmar och det där och då som det skulle göras upp om det riktigt stora pengarna med en niondeplats som betalade $528 och en förstaplats som garanterade otroliga $10,377.63.

Med tre spelare kvar, SirMaoo från England, don_robro från Holland och remior från Polen gjorde spelarna en deal med varandra baserat på deras stack vid tillfället. Den som gick som störst segrare ur detta avtal blev remior som åkte på tredjeplats och fick $7,600 istället för $5,456 som platsen skulle ha betalt. Den som fick mest blev don_robro som inkasserade $8,085 för sin andraplats samtidigt som segraren, Sir Maoo fick nöja sig med $7,819. Men allt detta för $10+$1 gjorde denna turnering helt klart värt pengarna, speciellt med den otroligt djupa strukturen.

Alla deltagande spelare lovordade turneringen och upplägget. Det mest positiva var strukturen med en riktigt djup stack inledningsvis och en inte allt för brant stegring i mörkar. Efter denna positiva respons är det inte helt omöjligt att vi återvända med liknande koncept hos PokerStars.com i även i framtiden!

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories