WSOP 2011 Rematches – Chan vs Hellmuth och Moneymaker vs Farha

WSOP Grudge match - Hellmuth vs Chan

Nytt för World Series of Poker är något som arrangörerna valt att kalla ”grudge matches” eller ”rematches” där två tidigare heads-up finalister från en WSOP Main Event final åter får mötas vid bordet för att se om resultatet skulle bli annorlunda andra gången de möttes.

Först ut hade vi Phil Hellmuth som vann över Johnny Chan vid WSOP Main Event 1989 och som därmed satte käppar i hjulet för Chan att vinna Main Event tre år i rad! Nu fick dock Chan revansch eftersom han lyckades slå Hellmuth i denna, den första av de två Rematches som stod på schemat. Avgörandet kom när Chan lyckades träffa en sju-outer på rivern för att slå Hellmuth i spillror, sittandes med endast ett fåtal marker kvar. Strax därefter gjorde sedan Chan slut på lidandet och Johnny Chan fick sin revansch över Phil, om än 22 år efter den ursprungliga matchen.

Den första matchen som anordnades ansågs ha varit en av de viktigaste bataljerna under World Series of Poker Main Event. Den andra matchen är den match som alla är eniga om att vara den absolut viktigaste Main Event matchen som någonsin spelats och som låg till grund för den pokerbom som följde. Vi syftar så klart på matchen mellan Chris Moneymaker och Sammy Farha från 2003 års WSOP Main Event där satellitvinnaren Moneymaker lyckades gå hela vägen och vinna Main Event över den erfarne och professionella pokerspelaren Sammy Farha. Vinsten här gav Moneymaker en prischeck på $2,5 miljoner och detta blev sedan startskottet till den pokerexplosion som följde efteråt.

Frågan var nu om den erfarne och högt aktade pokerspelaren Sammy Farha skulle ha bättre lycka andra gången heads-up mot den tidigare amatören Chris Moneymaker. Denna förlust mot den tidigare amatören var extra sur för Farha som verkligen ville ha revansch i denna match. Men nu skulle det inte avgöras via en match utan tre. Först skulle spelarna inleda match ett med samma mängd marker som de hade inför heads-up matchen 2003. I match två skulle rollerna vara ombytta och spelarna skulle byta marker med varandra. Skulle ställningen vara 1-1 efter andra matchen då skulle spelarna spela en tredje och avgörande match där båda två skulle starta från samma nivå.

Nu skulle det också bli en tredje och avgörande match mellan dess två och precis som i finalen 2003 skulle handen {J-}{10-} bli Farhas fall, efter att spelarna hamnat all-in på en {J-Hearts}{2-Hearts}{10-Diamonds} flopp där Moneymaker höll {J-}{2-}. Ytterligare en tvåa på rivern gjorde att Moneymaker drog hem den massiva potten och Farha blev sittandes med endast ett fåtal marker kvar och bara ett par händer senare var matchen över och Moneymaker lyckades därmed upprepa framgången från 2003. Men är det ödet eller bara en märklig sammanträffande att just {J-}{10-} handen som blev Farhas fall under WSOP ME 2003 och skulle bli hans fall under denna grudge match? Eller var det någon högre makt som la sig i här eller kort och gott, var matchen riggad? Chansen att detta skulle vara en slup och att Farha skulle blir så gott som utslagen med exakt samma hand som vid 2003, vad är oddsen på att de inträffar?

Med andra ord fick bara en av de två utmanarna revansch från deras tidigare möte och om vi ska säga så var det också rätt person som fick sin revansch, när Chan vann över Hellmuth.

Fortsätt att följa WSOP 2011 LIVE via PokerNews där varje event bevakas
Fortsätt att följa WSOP 2011 LIVE via PokerNews där varje event bevakas

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories