Tiltware ger svar på Phil Iveys stämningansökan

Phil Ivey

Under gårdagen presenterade vi på PokerNews nyheten och uttalandet frånPhil Ivey där han väljer att bojkotta 2011 års World Series of Poker. Detta var dock inte allt då han även lämnade in en stämmningsansökan mot Tiltware, mjukvaru- och marknadsföringsföretaget för Full Tilt Poker. Under onsdagen släppte Tiltware ett uttalande som svar på Iveys handlingar.

Innan vi presenterar uttalandet kanske vi ska säga att Ivey har anlitat Las Vegas advokaten David Z. Chesnoff, en av de bästa brottmålsadvokaterna i USA. Tillsammans med sin advokat lämnade sedan Ivey in denna stämningsansökan till District Court of Clark County, Nevada, en stämning som ni kan läsas här, i dess helhet. I går sammanfattade Nightly Turbo denna stämning och kom fram till följande saker: Ivey stämmer Tiltware angående hans kontrakt med företaget som han säger att de inte längre är genomförbart, att Tiltware begått kontraktsbrott genom att Ivey har förlorat affärsmöjligheter och förlorad inkomst samt att hans rykte och personliga samt professionella anseende har tagit skada och yrkar därför på ett skadestånd motsvarande $150 miljoner.

Med Iveys stämning och uttalande mer förklarat presenterar vi nu Tiltwares svar på Iveys uttalande, ett pressmeddelande som lyder:

– I motsats till hans skenheliga uttalande saknar Phil Iveys stämning några som helst grunder att stå på. Hans stämning har bara för syftet att främja en spelare, han själv. Detta är ett försök från hans sida att sko sig själv och utöka sin förmögenhet på andras bekostnad. Mr Ivey tajming att lämna in denna ansökan riskerar att haverera väntande avtal med ett flertal parter, avtal som skulle ha säkrat spelarnas pengar och utbetalning till alla drabbade. Faktumet är att Mr Ivey har bjudits in, men tackat nej, i att hjälpa företaget med att nå dessa mål och att göra allt för att återbetala drabbade spelare, däribland betala tillbaka en stor summa pengar han är skyldig företaget. Tiltware tvivlar på att Mr Iveys grundlösa och själviska stämning ens kommer att hamna i domstol. Om den gör det, ser företaget fram emot att få presentera fakta som påvisar att Mr. Ivey sätter sina egna ekonomiska intressen före spelarnas, något som motstrider det som Ivey själv hävdade i sitt uttalande.

Vi på PokerNews kommer att fortsätta bevaka utvecklingen i denna Ivey-Tiltware stämningen och presentera mer information så fort något nytt presenteras.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories