Phil Ivey bojkottar WSOP 2011 och stämmer Tiltware

Phil Ivey stämmer Tiltware

Sex veckor efter att de amerikanska myndigheterna slog till mot PokerStar, Full Tilt Poker och Absolute Poker/UB.com bryter nu Phil Ivey tystnaden. Orsaken bakom sitt uttalande är hans stora besvikelse och frustration av företagets inaktivitet gentemot sina spelare efter Black Friday. Företagets illvilja att betala ut spelarnas pengar så snart som möjligt har gjort att Ivey nu fått nog.

I ett uttalande har Phil Ivey låtit meddela att han inte kommer att delta i årets World Series of Poker samt att han stämmer Tiltware, ägare av företaget Full Tilt Poker. Dessa uppgifter har också bekräftats av Wicked Chops Poker som varit i kontakt med Iveys manager. Nedanstående uppgifter finns att läsa i sin helhet, på engelska, på Iveys facebook sida.

Under många år har jag stolt kunnat kalla mig själv för en pokerspelare. Denna otroliga sport har tagit till platser som jag tidigare bara kunnat drömma om och jag har haft turen att uppnå stora framgångar. Det är därför, med stor ångest, jag känner mig tvingad att komma med detta uttalande.

Jag är verkligen besviken och jag skäms över att Full Tilt Pokers spelare inte fått sina pengar de har rätt till. Jag är också oerhört skamsen över vad detta har resulterat i, att spelare inte kunnat delta i turneringar eller även tagit ekonomisk skada av detta.

Jag kommer inte att spela i årets World Series of Poker då jag inte anser att det är rätt att jag deltar i något som andra inte kan. Jag gör allt som står i min makt för att hitta en lösning på problemet och så snabbt som möjligt.

Mitt namn och mitt rykte har dragits genom leran genom inaktivitet och obeslutsamhet av andra och på alla pokerspelares vägnar vägrar jag att hålla tyst länger. Jag har lämnat in en elektronisk stämningsansökan mot Tiltware som är relaterat till spelares obetalda medel. Som allmänheten säkert förstår var detta långt ifrån ett lätt beslut för mig att ta.

Jag absolut vägrar acceptera den inaktivitet som förekommit gentemot att betala tillbaka spelarnas pengar och jag är förargad över att personer som stöttat mig under min karriär har behandlats så oerhört illa.

Jag hoppas innerligt att detta uttalande kommer att få de personer som är kapabla till att lösa dessa problem att omedelbart agera för att säkerställa och se till att alla drabbade spelare får tillbaka sina pengar. Samtidigt vill jag också klargöra att jag kommer att fortsätta, tills det är fastställt med 100 % säkerhet att alla spelare, amerikanska som internationella, kommer ha full tillgång till sina pengar igen att fortsätta mitt arbete att hitta en lösning för alla som drabbats, något som jag gjort under de senaste sex veckorna.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories