Oleksii Kovalchuk vinner WSOP #26 efter en hel del tur

Oleksii Kovalchuk WSOP 2011 Event #26 vinnare

Oleksii Kovalchuk lyckades vinna WSOP Event #26, $2500 No Limit Hold´em 6-max, en seger som kom efter en hel del tur där han bland annat i en turneringsavgörande hand lyckades spika en 1-outer på rivern mot den dåvarande ledaren i turneringen Anthony Ruberto. Hållandes {J-Spades}{J-Clubs} tog Ruberto synen på 135,000 av Kovalchuck som höll {4-Spades}{4-Diamonds} och spelarna tog till floppen som bäddade för fyrverkeri då den kom {4-Clubs}{J-Diamonds}{A-Clubs}. Detta ledde till en satsning, höjning , kontrahöjning och en syn för att sedan se {10-Spades} falla på turn. Nu åkte pengarna in för bägge spelarna och till sin glädje såg Ruberto att han var upp emot en lägre triss och endast ett enda kort i leken kunde rädda Kovalchuk på rivern, {4-Hearts}, vilket nu också blev just det kortet som kom på rivern! Oleksii hade träffat sin 1-outer för att fylla ett fyrtal och dra hem potten på 4,2 miljoner samtidigt som Ruberto satt med endast 550,000 kvar.

Ruberto lyckades i alla fall ta sig till finalbordet där han dessvärre blev förste spelare att lämna finalen, på en sjätteplats och man kan inte mer än lida med honom efter en sådan ruggig badbeat! Och som detta inte vore nog åkte han på en till suck-out när han åkte ut då han var all-in med {K-Spades}{K-Diamonds} och synats av Ionel Anton som höll {2-Clubs}{2-Diamonds}. {2-Hearts} kom på floppen och {2-Spades} på rivern för att ge Anton fyrtal och Rubertos fick se ännu ett pocket par utdraget av ett lägre pocket par.

I den avgörande handen där Oleksii Kovalchuk tog hem segern skedde detta just mot Ionel Anton. Pengarna åkte in för Ionel hållandes {A-Clubs}{6-Spades} och Kovalchuk synade hållandes {7-Clubs}{7-Hearts} och med floppen som kom {9-Spades}{5-Hearts}{7-Diamonds} träffade Oleksii sin triss samtidigt som Anton satt med ett hålstegedrag. {10-Diamonds} på turn och {10-Hearts} på rivern fyllde dock kåken för Oleksii Kovalchuk som därmed tog hem förstapriset på $689,739.

Resultat WSOP #26 - $2500 NLHE 6-max

PlaceringNamnPrispengar
1Oleksii Kovalchuk$689,739
2Ionel Anton$428,140
3Chris Moorman$271,800
4Dan O'Brien$179,162
5Mazin Khoury$121,416
6Anthony Ruberto$84,549

Vårt svenske hopp, Christian Jeppsson fick se sig utslagen tidigt under den tredje speldagen, på en 21 plats, vilket gav Jeppsson en prischeck på $20,377.

Fortsätt följa vår bevakning av World Series of Poker här på PokerNews. Vi presenterar live-rapportering från alla WSOP-event med spelar- och segerintervjuer, bilder från spelgolvet samt chipcounts från pågående events.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories