November Nine Matt Jarvis vinner WSOP 2011 Event #40 NLHE 6-max

Matt Jarvis WSOP 2011 Event #40 vinnare

Fjolårets November nine spelaren Matt Jarvis har nu äntligen vunnit sig sitt första WSOP-armband efter segern i WSOP 2011 års Event #40, en $5,000 No Limit Hold´em 6-max turnering som såg hela 732 spelare komma till start. Detta startfält utgjorde ett av de största samt svåraste startfälten hitintills i årets World Series of Poker och Matt Jarvis visade här varför just han tog sig till fjolårets finalbord i WSOP Main Event.

Precis som för Fabrice Soulier i WSOP Event #37 tvingades Matt Jarvis och Justin Filtz att avbryta heads-up spelet under den tredje dagen på grund av den kontroversiella 10-nivå regeln. Istället fick de återkomma för att återuppta heads-up spelet under dag 4 och som en upprepning av Event #37 kom avgörandet ganska snabbt efter att matchen återupptagits. Vi ser inte logiken i att pausa spelet under tolv timmar för att sedan återuppta det igen och 30 minuter senare är det avgjort. Totalt ologiskt och vi kan inte riktigt förstå vad arrangörerna hade hoppas på att uppnå med denna regel, i situationer som dessa. Det är mer förståeligt om det är fler spelare kvar i turneringen men om det bara är heads-up, låt då spelarna spela klart till dess att en vinnare korats!

I den avgörande handen mellan Filtz och Jarvis ställde Filtz all-in efter en stunds överläggande och Filtz hann inte mer än säga orden innan Jarvis sagt att han syna och spelarna vände upp korten.

Filtz {K-Diamonds}{9-Diamonds}
Jarvis {A-Spades}{8-Hearts}

Floppen kom {5-Hearts}{3-Hearts}{6-Diamonds} och man kunde nu höra publiken skrika ”håll, håll” samtidigt som de hoppades att Jarvis skulle ta hem de här. {2-Spades} på turn var inte till någon hjälp för någon av spelarna, lika så var inte {3-Diamonds} på rivern, vilket gjorde att Jarvis vann med ess som högsta kicker. Segern gav Matt Jarvis en prischeck på hela $808,538.

Resultat WSOP Event #40 - $5,000 No Limit Hold´em 6-max

PlaceringNamnPrispengar
1Matt Jarvis$808,538
2Justin Filtz$499,855
3Wesley Pantling$317,136
4Robert Merulla$208,281
5Tore Lukashaugen$141,125
6Matthew Vengrin$98,567

Andra intressanta spelare som tog sig in i pengarna i detta event var bland annat Jonathan Duhamel, Daniel Negreanu, Faraz Jaka, Isaac Haxton och Nenad Medic.

PokerNews fortsätter med live-rapportering från årets World Series of Poker 2011. Följ händelserna som de utspelar sig i WSOP 2011 LIVE, direkt från turneringsgolvet.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories