Intervju med Martin Jacboson inför WSOP 2011

Martin Jacobson

Vi på PokerNews fick möjligheten att samtala med Martin Jacobson efter hans enastående EPT-säsong och hans planer för pågående World Series of Poker. Vi pratade om vad han tänker göra under WSOP, vilka event han tänkte spela och en tillbakablick på den gångna EPT-säsongen. Här nedan kan ni ta del av dessa frågor och Martins svar.

PokerNews - Hej Martin, tack för att du ställde upp på denna intervju. Under din tid i Las Vegas och WSOP 2011, vilka event planerar du att spela när du är där? [/b]

- Jag planerar att spela alla NLH event från den 11 Juni och framåt, tror det blir 18 event totalt om jag inte tar mig till dag 2 i vissa event då det kan bli något färre.

PokerNews - Blir det fokusering mest på NLHE eller tänker du spela andra speltyper också?

- Jag har valt att endast fokusera på NLH eftersom jag känner att jag hellre är så bra som möjligt på den överlägset mest populära formen av poker än att vara okej pa flera spelformer. Lite av samma anledning som jag bara spelar turneringar, så länge det finns utrymme att utvecklas ser jag ingen anledning att ägna sig åt mer än en form av poker.

PokerNews - Tänker du spela i Main Event? Har du köpt in dig själv eller kvalat in?

- Absolut. Om det är ett event man inte missar så är det just Main Event. Jag planerar att köpa in mig själv men förhoppningsvis har jag ett sponsorkontrakt innan dess!

PokerNews - Vad tror du dina chanser är till att vinna ett armband?

- Svårt att säga. Eftersom jag endast spelar NLH eventen så gäller det att ta sig igenom fält med tusentals spelare men med det sagt så har jag ju tagit mig till två finalbord tidigare och varit riktigt nära så det känns som att det är dags nu!

PokerNews - Du nämnde att du skulle spela 18 event i årets WSOP. Vad är dina planer efter WSOP? Blir det tillbaka till Sverige eller tänker du ta lite semester?

- Efter WSOP tänkte jag ta några veckors semester för att sedan återvända till Vegas för det första eventet i den nya Federated Gaming Pro League där de 200 mest framgångsrika turneringsspelarna gör upp i fyra event med ett inköp på $20k. De 27 spelare med bäst resultat i de fyra eventen kvalar sedan in till en $1 miljon freeroll. Ska bli riktigt kul och jag är exalterad över att vara kvalificerad för att delta.

PokerNews - Om vi lämnar WSOP och tittar tillbaka på den gångna EPT-säsongen, hur lyckades du egentligen? Tre finalbord under en och samma säsong. Hur känns det att ha kommit så nära men att det inte riktigt släppt när det väl behövs, för att få den där EPT-titeln som du är så värd?

- Jag hade utan tvekan en fantastisk säsong men det är klart, lite bitterljuvt är det att ha varit nära så många gånger utan någon vinst. Det positiva är att det håller mig hungrig att nå fler finalbord och därmed skaffa mig fler chanser för en vinst.

PokerNews - Vi förmodar att du kommer finnas med på de flesta stoppen under den åttonde säsongen av EPT, stämmer det?

- Ja det stämmer bra med några få undantag där jag kommer prioritera Pro League eventen i Vegas för att ha en chans att kvala in till finalen.

PokerNews - Vilket av alla stopp på European Poker Tour hör till din favorit och varför?

- Vilamoura och Snowfest! Båda stoppen påminner lite om varann med en riktigt skön avslappnande atmosfär. Tyvärr verkar det som att de inte kommer finnas med på schemat till nästa säsong men jag litar på att de hittat värdiga ersättare.

PokerNews - Vad skulle du säga ligger bakom dina framgångar, hur har du blivit en sådan framgångsrik pokerspelare?

- Mycket flyt och tillfälligheter men även en hel del jobb och ständigt justerande för att förbättra mitt spel. Jag har en väldigt hög arbetsmoral och höga krav på mig själv och jag tror att det är en betydande faktor när det handlar om att skaffa sig så bra fortsättningar som möjligt för att nå framgång.

PokerNews - Hur gammal var du när du började spela? Var det med kompisarna eller online?

- Jag började spela med kompisarna på skoj och när jag fyllde 18 så satte jag in pengar för första gången på en online site. Därifrån arbetade jag mig upp från de lägsta nivåerna till där jag är idag.

Vi på PokerNews vill passa på att önska dig lycka till under World Series of Poker och hoppas att du blir förste svensk i år att vinna ett armband! Vi ska hålla ett extra vaksamt öga på dig och dina framgångar under din vistelse i Vegas.

Får tacka så mycket för lyckönskningarna och lovar att göra allt för att vinna ett armband för Sverige!

Fler nyheter

Other Stories