Full Tilt Poker får sin licens indragen – Verksamheten stoppas

Full Tilt Poker får sin licens indragen – Verksamheten stoppas 0001

Tidigt under onsdagsmorgonen fick pokervärlden höra nyheten om att Alderney Gambling Control Commission (AGCC) dragit in licensen för Full Tilt Poker med omedelbar verkan och därmed beordrat företaget att upphöra med sin verksamhet per omgående. Enligt tidiga rapporter så har allt spel på Full Tilt, världen över, nu stannat upp och på deras hemsida kan man nu läsa att systemet är nere för planerat underhåll.

Ni kan här läsa AGCC pressmeddelande i sin helhet:

"Alderney Gambling Control Commission (AGCC) har idag utfärdat en kallelse under paragrafen 46 i dess stadgar till Vantage Ltd, Oxalic Ltd, Filco Ltd och Orinic Ltd, som tillsammans är verksamma under namnet FULL TILT POKER.

Utöver detta har AGCC utfärdat en notis om indragen licens under paragraf 47 till ovan nämnda företag vilket gör att dessa företag tvingas upphöra med all verksamhet med omedelbar verkan.

Orsaken till att dra in licenserna kommer som en följd av en specialutredning som genomförts efter att det amerikanska justitiedepartementet lämnat in stämningsansökningar mot Full Tilt till domstolen i Southern District of New York, den 15 april, 2011. Utredningen fann att verksamheten som bedrivits av ovan nämnda företag stred mot Alderneys gällande lagstadgar vilket i sin tur resulterade i indragandet av licenserna med omedelbar verkan. För allmänhetens intresse och säkerhet beslöts det att detta skulle ske med omedelbar verkan.

Detaljer om plats och tid för denna kallelse kommer att presenteras inom kort.

Utfärdat av:

André Wilsenach (Executive Director)
Alderney Gambling Control Commission
Alderney,
Channel Islands

Daterat: 29 juni, 2011"

I ett separat uttalande tillade sedan AGCC följande:

"De ovan nämnda företagen måste med omedelbar verkan upphöra med sin verksamhet tills dess att denna notis dragits tillbaka eller tills dess att kommissionärerna hos AGCC har bedömt att företagen agerar i enlighet med paragraf 46 i Alderney eGambling Regulations, 2009. Till dess att detta skett dras alla eGambling licenser in vilket innebär att från och med idag måste dessa företag upphöra med att:

  • Ta emot och registrera nya kunder;
  • Acceptera och godkänna insättningar från befintliga kunder;
  • Tillåta befintliga kunder att ta ut pengar från deras konton; samt
  • Att inte tillåta sina kunder att medverka i någon form av pokerspel eller annan spelverksamhet med ekonomiska transaktioner.

André Wilsenach, Verkställande direktör hos AGCC, kommenterade i ett uttalande:
- Detta beslut att dra in denna eGaming licens var med allmänhetens bästa intresse som främsta orsak. Detta och på grund av den seriösa naturen som detta ärende gäller och det akuta behovet av ett beslut, tvingade fram detta agerande, innan det sedan tidigare planerade mötet.

Än så länge har ingen från Full Tilt Poker valt att uttala sig om det som hänt. Det enda som sägs är som sagt att det just nu pågår ett schemalagt underhåll på FullTiltPoker.com. Att systemet för närvarande ligger nere och att spelarna ombeds återkomma igen lite senare.

Som en följd av detta har nu också en av de större aktörerna inom ekonomiska transaktioner till och från spelbolag, Moneybookers, valt att avbryta sitt samarbete med Full Tilt Poker med omedelbar verkan.

Extraordinära omständigheter, bortom vår kontroll, har gjort att vi tvingats fatta detta beslut att med omedelbar verkan upphöra vårt samarbete med Full Tilt Poker. Vi har begärt att Moneybookers varumärke plockas bort från företagets hemsida. Eventuella försök att genomföra transaktioner till och från Full Tilt Poker kommer endast att resultera i ett felmeddelande.

PokerNews kommer självfallet att fortsätta bevaka denna nyhet allt eftersom den utspelar sig.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories