WSOP 2018

Björin tvåa i WSOP Event #9 - $1500 2-7 Draw, Matt Perrins vann

Chirster Björin Matt Perrins WSOP Event 9, 2011

Det är inte första gången vi får se Christer Björin spela ett finalbord under World Series of Poker i hans jakt på ännu ett WSOP-armband som en av fyra svenskar med ett armband. Han lyckades sånär ro hem ett armband i nyligen avslutade WSOP Event #9, 2-7 Draw med ett inköp på $1500.

I fjol såg vi Christer Björin ta sig in i pengarna vid sex olika tillfällen under World Series of Poker i Las Vegas och vid ytterligare två tillfällen i WSOPE där han tog sig till finalbordet i båda eventen. I årets WSOP har han nu redan lyckats ta sig in i pengarna vid ett tillfälle och det slutade då till sist med en andraplats bakom Matt Perrins som tog hem segern i WSOP Event #9, $1500 2-7 Draw. Andraplatsen är en enastående prestation av Björin men Perrins förstaplats är ännu mer imponerande, speciellt med tanke på att Matt aldrig tidigare spelat 2-7 Draw.

Innan turneringen satt Perrin drygt en halvtimme framför datorn och Youtube för att lära sig spelet samtidigt som han fick lite instruktioner och speltips av sin gode vän Jake Cody, vinnaren av triple crown och WSOP Event #2. I och med segern för Perrin i Event #9 har England nu fått sitt andra armband.

Efter segern berättade Perrin att han under de inledande skedet av turneringen inte var helt säker på vad han gjorde, men att han lärde sig allt eftersom spelet fortlöpte och att de hade sina likheter med Hold´em. Han påpekade också att han visste att alla andra satt med betydligt mer erfarenhet än vad han gjorde och de enda sättet för honom att minska avståndet mellan dessa spelare och honom själv var att spela aggressivt. Efter segern berättade Perrin också att han nu kommer att spela $10,000 2-7 NL Championship senare i årets WSOP.

Andra spelare som också cashade i detta event var bland annat Dan Kelly, Eli Elezra, Dario Alioto, Greg Mueller samt finalisten Jason Mercier.

Result WSOP Event #9 - $1500 2-7 Draw

PlaceringNamnPrispengar
1Matt Perrins$102,105
2Christer Björin$63,112
3Robin Rightmire$41,643
4Bernard Lee$28,422
5Thomas Fuller$19,906
6Josh Brikis$14,296
7Jason Mercier$10,524
8Aaron Schaff$7,937
9Travis Pearson$6,129

Följ alla pågående World Series of Poker event här via PokerNews och WSOP 2011 LIVE. Där får ni intervjuer med segrare och andra spelare, chipcounts och bilder från årets World Series of Poker.

Vad tycker du?

Fler nyheter

Other Stories